Napisano 15 Styczeń 200916 l Moje pierwsze dzieło wrzucone na forum, Praca zaliczeniowa na projekt z grafiki komputerowej. Nikon D50 + Photoshop, (na zdjęciu to ja ;),
Napisano 16 Styczeń 200916 l w sumie ladne "fotomoto" jedyne co razi to ze skrzydla takie czarne nienaturalnie, pozatym sympatycznie :)
Napisano 20 Styczeń 200916 l Autor Dzieki ;) Poprawiłam skrzydełka i popracowałam jeszcze trochę nad kontrastem itp. Jak teraz ? lepiej ? Edytowane 20 Styczeń 200916 l przez Malwi
Napisano 23 Styczeń 200916 l Jak dla mnie cały efekt psuje trawa, im dalej od nas tym bardziej powinna wpadać w ten brązowy kolor... Mogłabyś zmniejszyć saturację koloru skóry. I ten obiekt jest trochu za ciemny...Tyle;) Pozdrawiam:)
Napisano 24 Styczeń 200916 l Hej pomysł masz ciekawy ale wciąż brakuje tutaj zdecydowania w świetle. Wszystko jest jednorodne, nic nie wysuwa się na pierwszy plan. Pogmerałem odrobinę w PS. Przede wszystkim ściemnij tylni plan, dodaj ring na postaci (od księżyca) symuluj światłocień od skrzydeł i definitywnie rozświetl skrzydła. Teraz to tylko brzydka ciemna plama. Brakuje na nich jakiegokolwiek kształtu, nie czuć, że to bryła. Wygląda raczej jak nieudolny fotomontaż w Paincie (bez urazy). Do tego wytyczyłbym drogę światła od księżyca do bohatera obrazu, jasna plama księżyca i jasna plama tam gdzie leżysz Ty. W ten sposób najbardziej zasugerujesz, że głównym motywem ma być właśnie bohaterka a nie np: księżyc czy drzewo po lewej. Koniec gadania, wrzucam podmalówkę. Maziane myszką na laptopie więc kiepsko mi wyszło. na pewno dasz radę coś więcej z tego wycisnąć :) Pozdrawiam
Napisano 24 Styczeń 200916 l Autor OOO dzięki wielkie. Dopiero zaczynam zabawę z poważniejszymi fotomontażami, a i światłocień nie jest moją mocną stroną niestety :( Ja niestety mam do dyspozycji tylko laptopa i myszkę , wiec to pewnie tez rzutuje na to jak to wszystko wygląda. Postaram się poprawić , jak tylko coś wymodzę od razu wrzucę. Dzięki wielkie za lekcje :) Pozdrawiam.
Napisano 24 Styczeń 200916 l Polecam po prostu przejrzeć fotografie studyjne i street foto. W studyjnych warto zobaczyć jak układa się światło na ciele modelki. To dużo daje. Potem z powodzeniem można to zastosować w późniejszej obróbce - podkreślać światło wydobywać obrysy, kształty i fakturę samym światłem. Zdjęcia typowo uliczne natomiast, pozwalają precyzyjniej kadrować, umieszczać obiekty w ciekawych miejscach, podkreślać w późniejszej obróbce winietami i jasnością najważniejsze elementy w zdjęciu. Keep working ;) Pozdrawiam i powodzenia