Napisano 17 Styczeń 200916 l Witam, Mam problem, gdy rendruję scenę w rozdz 1920 -1080 (albo jakoś tak) to pojedyncze klatki zapisujące się do jpg są ok, podgląd renderowania też. Gdy jednak wyjściowym formatem jest avi to film staje się szary i praktycznie nic na nim nie widać. Przy mniejszej rozdzielczośći jest ok. Dlaczego nie mogę wyrenderować filmu w hd? Dodam jeszcze ze sprzęt mam nienajgorzszy a na podobnym komputerze wszystko jest ok... Kwestia jakichś kodeków?? Z góry dziękuję.
Napisano 17 Styczeń 200916 l może zapisuj avi uncompresed będzie zajmował bardzo dużo ale będzie to czysty render z którym już możesz się dalej bawić w kompresowanie czy post produkcje i potem kompresje trzeba mieć tylko spore dyski :) do nieskompresowanego materiału
Napisano 17 Styczeń 200916 l Witam, Mam problem, gdy rendruję scenę w rozdz 1920 -1080 (albo jakoś tak) to pojedyncze klatki zapisujące się do jpg są ok, podgląd renderowania też. Gdy jednak wyjściowym formatem jest avi to film staje się szary i praktycznie nic na nim nie widać. Przy mniejszej rozdzielczośći jest ok. Dlaczego nie mogę wyrenderować filmu w hd? Dodam jeszcze ze sprzęt mam nienajgorzszy a na podobnym komputerze wszystko jest ok... Kwestia jakichś kodeków?? Z góry dziękuję. Zrób sobie uprzejmość i nie renderuj do Avi. Nigdy.
Napisano 17 Styczeń 200916 l To może ja jeszcze rozwinę - renderuj do sekwencji klatek i zapisuje w nieskompresowanym formacie. Potem, mając już klatki możesz je sklejać do AVI, mov czy co tam potrzebujesz.