Gość grzeniek Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 Witam Jestem nowym użytkownikiem tego forum. A to jest mój pierwszy post. Chciałbym zrobić jakiś teren (wymodelować w 3ds max), w miarę proste modele + texturki. Myślę ze sobie z tym poradzę. :) A następnie zrobić tak żebym mogł sobie po nim chodzić człowiekiem i widzieć wszystko z widoku człowieka. I teraz moje pytania: 1. Jak to sie dokładnie nazywa? 2. Gdzie znajde inforamcje na ten temat? 3. Czy sa jakies programy do tego przeznaczone? Wiem że można to zrobić w quest 3d, lecz chodzi mi o jakiś mało skomlikowany program. 4. Czy istnieje taki? Z góry dziekuje za odpowiedzi.
marmon Napisano 17 Styczeń 2009 Napisano 17 Styczeń 2009 Eee ciekaw jestem jak wyobrażasz sobie realizacje tego pomysłu? Bo ogólnie rzecz biorąc to potrzebujesz silnika graficznego, a to nie jest takie cuś co sie robi klik klik i jest gotowe. Można powiedzieć że chcesz zrobić mini gre. google, wikipedia > silnik graficzny tutaj znajdziesz wszystkie odpowiedzi na pytania.
Shogun 3D Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 W maxie 2009 jest opcja stworzenia walk through...
Gość User190 Napisano 20 Styczeń 2009 Napisano 20 Styczeń 2009 Autodesk niedługo wprowadzi program o nazwie Newport - tam będzie można robić takie rzeczy w czasie rzeczywistym.
Rekomendowane odpowiedzi