Masło Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Mam 2 problemy: 1. Co należy zrobić aby światła w renderze były widoczne (tzn. żeby nie tylko oświetlały daną powierzchnie, ale i same były widoczne). Chodzi tu może o jakiś element renderera? 2. Nie wiem co mam przestawić, żeby był kolorowy render z ładnym oświetleniem mr area spotów... Preset to mentalray.no.gi.high.
Temporal Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 1. Dla mr spotow i mr omnie w rolecie area parametrs czy jakos tak masz opcje show icon in render. 2. Domyslam sie ze to presety te z glownej zakladki rendera. Dam ci dobra rade nie korzystaj z nich bo sa bezsensowne (pomijam to ze najlepiej nie korzystac wcale z prestetow bo nie sa one inwidualne dla kazdej sceny no ale te z samego mental dla FG napewno jednak lepsze niz te standardowe). Po drugie masz wogole mental raya zaladowanego jako render?
Masło Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Napisano 23 Styczeń 2009 (...). Po drugie masz wogole mental raya zaladowanego jako render? Tak. Jako renderer mam Mentala.
Rekomendowane odpowiedzi