Gość ssnejku Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Witam oto mój nowy mały projekcik http://img502.imageshack.us/my.php?image=wizfz6.jpg Musze go trochę poprawić ale mam do was kilka pytań: Żaluzje chce żeby światło się przez nie przebijało zrobiłem je z fallof, i nie chce żeby zmieniały kształt rolety co mam zrobić ?
Black Pantera Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Zmiejsz może refraction w firankach bo wyglądają jak ze szkła :P
Gość ssnejku Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Wiem właśnie to zrobiłem i już wiem jak zrobić żeby przebijało się przez nie światło :P
indian Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 (edytowane) Na pierwszy rzut oka widać strasznie rozciągniętą teksturkę foteli, przedni panel telewizora (co to, to czarne cuś??) Daj jakiś bump na panele podłogowe, no i ogólnie bardzo pusto jest. Dodaj jakieś roślinki, książki na półkach, czy coś innego.Jakiś widok za oknem. Powodzenia i pozdro Edytowane 23 Styczeń 2009 przez indian nie jestem upowarzniony
forestt Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Jak wyżej, tekstura skóry rozciągnięta, podłoga do dopracowania (osobiście zmienił bym kierunek ułożenia), zasłony wyglądają zbyt sztucznie. Pyzatym rolety są zasłonięte a światło wpada jak by ich wcale nie było. Pozdro!
Gość ssnejku Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Roleta jest tak zrobiona jest lekko pod kątem a więc promienie słońca lecąc z góry przechodzą :)
Gość ssnejku Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 UP. już coraz lepiej jeszcze parę poprawek i robię final Render
Black Pantera Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 W czym renderujesz?Bo na podłodze odbicia spokojnie można zwiększyć.
Gość ssnejku Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 W v-ray :P jeszcze tylko coś na stoliku zrobię jakiś obrazek i final Render, co do odbić to zwiększę ale nie aż tak mocno. :)
Eden-3d Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 ssejku ktos cie goni? gdzie sie tak spieszysz z tym final renderem
claude Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Ja bym przepalił krajobraz za oknem, dodał więcej światła tego słonecznego, podkręcił trochę kontrast, wydobył biel ścian telewizorek jakiś dziwny taki wielki ale gruby jakby kineskopowy jakby ze starszej epoki poza tym całkiem ok pozdro
indian Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 widać że się śpieszyłeś z tą roślinnością ;). Fajniej by wyglądał np. ogromny kaktus, czy tam palma sadzonka. Ciągle jest pusto, trochę mniej ale pusto. Dodaj jakiś dywan, jakieś magazyny, książki czy cuś. Mi osobiście nie pasują dwie rzeczy: #1 telewizor #2 firanki (jakieś takie nijakie) pozdrawiam.
Gość ssnejku Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Nie wiem już co zrobić a więc myslę już o final Renderze :)
pwq Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Mam wrażenie, że ten szklany stolik nie wytrzyma ciężaru tego telewizora ;)
Black Pantera Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Przydałoby się żeby teksturka za oknem trochę świeciła.
Gość ssnejku Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 Kolejny UP trochę słaba jakość albo w następnym będzie lepsza :) I jak się podoba ?
mirach Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 Na tych fotelach to hobbici maja siedziec? Taka rada, zanim sie bierzesz za render, zrob pozadny dezajn i dobrze wymodeluj rzeczy. Piszesz ze chcesz sie brac za final render, a w zasadzie wszystko przydalo by sie poprawic. Okna wystaja, zamiast byc we wnekach, zaslony jak i zaluzje wymagaja troche wiecej detali, telewizor przoduje w dezajnie minilalistycznym, widok za oknem za bardzo nasycony. Pewnie da sie znalesc wiecej. Pracuj pracuj.
indian Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 (edytowane) No z tymi fotelami to pojechałeś, może jeszcze jakieś plakaty, zdjęcia na ścianie, jakieś lampki na ścianach. Daj może jakiś odblask na podłogę, bo jakaś taka nijaka. Edytowane 26 Styczeń 2009 przez indian
kłapouchy Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 Ja bym poprawił trochę TV tzn. na to czarne nadaj trochę odbicia ale nie dużo :) Ja jestem nowy i może jestem w błędzie, a skoro tu piszę mam 2 problemy ze swoją pracą: 1. Gdy kładę teksturę paneli ( używam Mental Ray, a za materiał DSG Material) to się pomniejszają tzn. zamiast być np. 8 paneli na jakąś przestrzeń to jest ich 100 :/ 2. Jak zrobić aby światło się przebijało przez firankę i żaluzje? prosiłbym o odp...Fajnie by było gdyby na GG 9528883
Rekomendowane odpowiedzi