Tomek Kosiorek Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Hej! Mam problem na drugim kompie uszkodził się plik windows Chciałbym naprawić go z konsoli bardzo zależy mi na nieformatowaniu a naprawie: czy zna ktoś komendy jakich należy użyć aby plik przywrócić? Będę bardzo wdzięczny za pomoc! Pozdrawiam T
mirach Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Plik windows? Jaki plik? Ogolnie jak wlozysz CDka z winda do czytnika, to ci na poczatku wyskoczy opcja repair. O ile dobrze pamietam wyskakuje stary dobry dosowy prompt i po wpisaniu help wypisuje mozliwe komendy. Mozesz tez zainstalowac winde bez kasowania niczego, winda sie wtedy w zasadzie nadpisuje, zachowujac stare ustawienia. Przynajmiej takie doswiadczenia z XPkiem mialem.
Tomek Kosiorek Napisano 29 Styczeń 2009 Autor Napisano 29 Styczeń 2009 To wszystko wiem i zrobiłem, ale nie wiedziałem jaką komendą naprawić ten plik gdyż wyczytałem o jednej i jej nie ma w "spisie"- dlatego tu zapytałem ale dziękuję za dobre chęci. Co do pliku było napisane "windows" i tyle więc pewnie tak się nazywał i taką nazwę przytoczyłem. Już po prablemie. Dzieki1 Hej Tomek
MF Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Hmm miałem podobny problem wczoraj, Windows -> Repair -> chkdsk pomogło. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi