ewelady Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 Czy ktoś mógłby pomóc i doradzić jak zrobić materiał szkła?? Chodzi o budynek w formie blobu, w środku jest zrobione wnętrze, zależałoby mi zeby bylo widoczne i żeby szkło nie było za bardzo świecące. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc...bo już siedze nad tym i próbuje długo...a efekty ciagle marne:(
maverick sheep Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 Jakiego programu używasz, jakiego silnika renderującego, pokaż jakieś screeny pozdrawiam
ewelady Napisano 1 Luty 2009 Autor Napisano 1 Luty 2009 Załaczam render mojego budynku. Chodzi mi o 3dMaxa (nie mam VRaya)
ewelady Napisano 2 Luty 2009 Autor Napisano 2 Luty 2009 Jeszcze raz bardzo bardzo proszę o pomoc, potrzebne mi to szkło, a czas do oddania projektu sie kurczy:(
lukos86 Napisano 2 Luty 2009 Napisano 2 Luty 2009 wiec domyslam sie ze renderujesz w scanlinie. ok wiec zrob material raytrace materiał ustaw mniejwięcej tak (załącznik) Do slotu reflect wrzuć falloff i ustaw tak (ten sam załącznik) Pamiętaj że szkło musi mieś swoją grubość (modyfikator shell) wrzucam jeszcze plik z maxa 2008 z gotowym materiałem (pobaw się ustawieniami reflect gloss i specular zeby uzyskac lepszy efekt) Załączam również plik z gotowym materiałem, mam nadzieje że pomoglem Nie zapomnij podziękować. hehe Pozdrawiam 1
ewelady Napisano 2 Luty 2009 Autor Napisano 2 Luty 2009 Oczywiście, że nie omieszkam wyrazić serdecznych podziekowań. Zaraz sie zabieram za nakładanie nowego szkiełka:) Bardzo serdecznie dziekuje :)))
Rekomendowane odpowiedzi