Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, nie ukrywając jestem laikiem w świecie 3dmaxa, chcialbym się dowiedziec w jaki sposób i czy wogóle jest to możliwe żeby stworzyć efekt takniny a dokladnie materialu, który będzie mozna naciągać i podwijac tak by sprawial wrażenie tkaniny, z góry dziekuje za pomoc

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 881
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

chyba w zlym dziale piszesz. bardziej to podchodzi pod animacje niz pod modelowanie. do tego efektu można użyć reaktora.

Napisano

tylko mi wlaśnie nie chodzi o stworzenie animacji tylko obiektu, który bede mógl kszatltować, i ktory bedzie mial wlaściwości(wizualne) tkaniny tj wszelakie marszczenia itp

Napisano

ale chcesz zrobic alplikacje real time gdzie bedziesz na zywca marszczyl czy chodzi ci o statyczny obraz z pomarszczona wczesniej tkanina? jesli to drugie to modyfikator cloth (dokladny opis w dokumentacji maxa) jesli to pierwsze to raczej takich rzeczy w maxie sie nie robi.

Napisano

wlasnie o to pierwsze:) no coz trudno, ale wolalem zapytać czy co takiego jest mozliwe, dzieki za pomoc

Napisano

Znaczy reactor w maxie jest real time ale to raczej do podgladu symulacji sluzy do twoich rzeczy to chyba trzeba sobie programik napisac albo wykorzystac jakis silniczek np ogre + newton nie wiem czy tez w quest 3d nie t

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności