Turpis Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 (edytowane) Witam, Jest to moja pierwsza wizka na forum (i w ogóle pierwsze poważne podejście do wiz), i chciałbym dowiedzieć się, czy jeszcze może coś w niej dodłubać, zmienić... Wiem, że praca nie umywa się do prac "wizualizacyjnych" wymiataczy na forum, ale co tam :) MAX + MR + PHOTOSHOP Render Time: ok 7h Link do do większej wersji: http://www.imagic.pl/public/253533/recepcja_post.jpg Z góry dzięki za commenty, pozdrawiam Edytowane 7 Luty 2009 przez Turpis
mort Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 rzeczy które najbardziej rzucają mi się w oczy: -tekstura podłoga z ohydnym tilingiem i niewymiarowymi dechami -nieciekawy kadr, mógłbyś pokazać większą przestrzeń pomieszczenia a nie tylko jedną ścianę - wszystko co jest w pomieszczeniu stoi pod ścianą i dziwnie to wygląda. -zdaje mi się że napis jest za nisko, ale to chyba zależy od projektu? - światło jakieś takie...nietakie :P może dodaj trochę błękitu tu i ówdzie dla kontrastu, czy coś? i chyba tyle Salve Mort 1
Turpis Napisano 7 Luty 2009 Autor Napisano 7 Luty 2009 Aż tak źle? No to zaliczyłem załamkę :) Z kadrem, może racja. Popracuje nad nim i coś umieszczę. Może ladę w miejscu aktualnego umieszczenia kamery i kamerę w miejscu okna? Podłoga... może się nie znam, ale mi wydaje się że jest całkiem ok. Oświetlenie - dorzucę jakieś sztuczne światło wewnątrz, jakieś halogeny czy coś, może się poprawi. Jeśli moderator uzna że należy przenieść wątek do WIP-a, niech się stanie :)
Neiraa Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 Załamka, rzecz normalna na początku. I tak teraz jakoś miło się tutaj zrobiło. Skoro to mental, to dałabym daylight system, bo mr sky pięknie ci wyciągnie światło, mr sun też niczego sobie. Nie ma sensu kombinować z IESami, dopracuj to. Materiały leżą, niestety. I fotele wyglądają jak dmuchame dętki. Stolik zdecydowanie za niski, chyba że to podnóżek. Reszta j.w. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi