Andrzej1989 Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 Stworzyłem obiekt skopiowałem go aby obie polowy był symetryczne i chcę je połączyć ale kiedy używam Target wield nie mogę zaznaczyć werteksów z kopi.Jakby ktoś pomógł będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 1. Attach 2. Wywal polygony, ktore chcesz polaczyc 3. Weld przy zaznaczonych odpowiednich wierzchołkach (lepiej w kwadrat, to będzie nad tym kontrola) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1989 Napisano 15 Luty 2009 Autor Share Napisano 15 Luty 2009 tylko chodzi o to że zrobiłem sofę połowę uciołem żeby się lepiej modelowało a kiedy skopiowałem i chciałem połączyć to lipa nie da się zaznaczyć werteksuw jednego i drugiego jak zaznaczę verteks z oryginału to nie moge uzyc już wield na kopi i na odwrut . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 najpierw zaznaczasz jeden obiekt włączasz opcje Attach która dodajesz drugi obiekt i wtedy weld Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1989 Napisano 15 Luty 2009 Autor Share Napisano 15 Luty 2009 Dalej lipa włączam attach i nie mogę zaznaczyć 2 obiektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 a zaznaczyłeś Copy, Instance czy Reference przy kopiowaniu? bo Attach działa tylko przy Copy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1989 Napisano 15 Luty 2009 Autor Share Napisano 15 Luty 2009 zaznaczyłem copy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1989 Napisano 15 Luty 2009 Autor Share Napisano 15 Luty 2009 już działa usunołem kopie i jeszcze raz skopiowałem teraz jest cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1989 Napisano 15 Luty 2009 Autor Share Napisano 15 Luty 2009 i lipa niektórych verteksów nadal nie mogę połaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 Musisz pousuwać polygony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1989 Napisano 15 Luty 2009 Autor Share Napisano 15 Luty 2009 jak pousuwać??bo nie rozumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 Te polygony, ktore pokrywalyby sie przy scaleniu wierzcholkow musisz wywalic. Inaczej nei dasz rady zweldowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1989 Napisano 15 Luty 2009 Autor Share Napisano 15 Luty 2009 Ale nie ma takich bo ja zrobiłem z boxa sofe i połowę usunołem a potem skopiowałem aby były semetrzyczne bo innaczej nie umie tak więc jak usunołem połowe to te poligony zostały usunięte są po nich dziury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 15 Luty 2009 Share Napisano 15 Luty 2009 Może pokaż siatkę po prostu, będzie szybciej. I zaznacz tam, co chcesz scalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1989 Napisano 16 Luty 2009 Autor Share Napisano 16 Luty 2009 Problem rozwiązany stworzyłem symetry i tam jest opcja że sam połączył obiekty:) dziękuje wszystkim za poświęcony czas i rady. Wieczorem usunę tego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 16 Luty 2009 Share Napisano 16 Luty 2009 mimo że już znalazłeś rozwiązanie to ja dodam 3 grosze, które chyba są odpowiedzią na to pytanie otóż podczas kopiowania zapewne miałeś zaznacząną opcję 'instance' (zmiany automatycznie zachodzą również na skopiowanym elemencie), wszystko co trzeba zrobić wtedy, to kliknac prawym na ten skopiowany i wybrać convert to editable poly, wtedy powinieneś móc już zaznaczać te wierzchołki bez żadnych problemów rozwiązanie z symmetry to poprostu pójście inną drogą do tego samego celu, ale mam nadzieje że i to co napisałem coś pomoże, nie teraz to może w przyszłości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi