Napisano 16 Luty 200916 l Pytanie pewnie tendencyjne ale nie znalazlem pasujacej mi odpowiedzi. Mam animacje z obiektami ktore maja animowany material opacity. Jest jakas szansa zeby wyrenderowac scene z takim pasem nie podmieniajac materialu na dirtmap w kanale diffuse dla kazdego obiektu z osobna? Z gory dzieki za odpowiedz.
Napisano 20 Luty 200916 l w global swiches jest pole override mtl: jak to włączysz to wszystkie obiekty w scenie będą miały ten materiał który tam przeciągniesz, jest jeden zonk, nie będzie tu tego opacity (z oryginalnego materiału obiektu) chyba że zawżesz je w tym materiale (który robi za override) ale wtedy wszystkie obiekty będą miały tą animacje opacity
Napisano 12 Marzec 200916 l Autor Tak wiec jak napisalem czy da sie przypisac dla wszystkich dirt a nie dla kazdego materialu z osobna. Ostatecznie zrobilem to tak ze przypisywalem recznie, ale przy okazji znalazlem skrypt ktory miksuje oryginalny diffuse z dirt zachowujac przy tym oryginalne opacity. Wiec tak naprawde wystarczy w tym skrypcie zmienic zeby mix byl zawsze 100% na dirt i mam to co chcialem/chcielismy. Skrypt jest na : http://www.evvisual.com/maxscript/script_oc.htm Swoja droga koles jest genialny i dzieki mu za to.