Napisano 10 Marzec 200421 l Hi , mam pytanie. czy ktos zapuszczal juz Net Render na V-rayu ? Czy DRWizard ma byc uruchomiony na obu kompach? Gdzie ma byc uruchomoiny Spawner? CZy w tle ma dzialac max? Nie moge znalezc folderu . AutodeskVIZ Prosze pomozcie.
Napisano 19 Kwiecień 200421 l Dołączam sie do pytania. Jakie oprgramowanie mam zainstalować na pozostałych kompach w sieci ?
Napisano 20 Kwiecień 200421 l Pobawiłem sie troche i udało sie :) - DRWizard uruchom na każdym kompie, także na tym który będzie wyświtlał renderowaną scenę, w przeciwnym wypadku będą renderować tylko komputery sieciowe. - po zainstalowaniu DRWizard, uruchamiasz Spawnera na każdym kompie, wtedy 3dsmax odpali sie w zminimalizowanej postaci co będzie oznaczało gotowość do renderowania. - Maxa ze sceną uruchamiasz tylko na głównym kompie. Ogólnie nie zabardzo podoba mi sie rozwiązanie w VRay\'u. Każdy komp musi oddzielnie przetworzyć GI, jeśli w sieci jest jakiś komputer o słabszej mocy obliczeniowej to reszta musi czekać na niego. FinalRender dużo lepiej sie prezentuje w tej dziedzinie.