Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć

Podczas zaznaczania poligonów w editable poly, zaznaczają mi się też niewidoczne poly z drugiej strony modelu. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy da sie zaznaczać tylko widoczne?

Mam też taki problem, że podczas róznych modyfikacji włącza mi się samoistnie opcja "move". W ferworze pracy tego nie zauważyłem kilka razy i niechcący poprzesuwałem siatkę, zaznaczając punkty :/. Moja prośba - czy ktoś wie jak to się dzieje i czy da sie to wyłączyć?

Pozdrawiam

Edytowane przez Mulholland

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 905
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeśli chodzi o zaznaczanie "niewidocznych obiektów to w editable poly w "zakładce" selection masz opcje "Ignore backfacing" zaznacz ją, to opowinno rozwiązać problem.

A co do tego włączającego się move to moze niechcący wciskasz skrót klawiszowy(nie wiem jaki on jest) i włączasz tę opcję?

Pozdrawiam.

Napisano

Witam

Aby zaznaczać tylko widoczne poligony (jak i również vertexy, line'y, i inne) należy zaznaczyć opcję "ignore backfacing" w bocznym panelu w zakładce "Selection".

Opcję move włącza klawisz W, może go niechcący wciskasz? Zauważyłem także że w niektórych wypadkach uaktywnia się ona podczas cofania, ale nie wiem dokładnie od czego to zależy. Ogólnie trzeba z tym uważać i zwracać uwagę na wygląd kursora.

Pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności