Skocz do zawartości

Projekcik

Gość Freza

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Freza

Witam... na jutro musze oddac projekt zrobiony w 3ds maxie.

Niestety nauczyciel nie zbyt dobrze prowadzi lekcje wiec 90% z nas nie ma pojecia jak co kolwiek zrobic.

Potrzebuje projektu, który jest bardzo mało skomplikowany...

Oczywiscie nikomu nie kaze go za mnie teraz robic ale byc moze macie jakies na prawde malo skomplikowane projekty na dysku??

Podaje adres email na ktory moglbym otrzymac projekt

[email protected]

Z Góry za kazda pomoc bardzo, ale to bardzo dziekuje.

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

No naprawdę gratuluję, napisałeś o 22.00 że potrzebujesz projekt na jutro... mogłeś poczekać jeszcze pare godzin i napisać... ja wiem... o 3.00 w nocy ?

Ja rozumię studenckie olewanie i załatwianie na ostatnią chwilę, ale to już przesada... też miałem do oddania projekt z baz, na które nie chodziłem, ale zacząłem robić 5dni przed terminem i choć męczyłem pare osób pytaniami - to zrobiłem projekt sam... na nie pasożytowałem na nieznajomych (przy okazji - witam na forum...)

Tak - wiem, że nie pomagam ci tym postem

Tak - wiem, że marudzę, ale taki mam dzień ewangelizowania...

Nie - nie pomogę ci bo... a bo tak... nie muszę się tłumaczyć... zły człowiek jestem :P

a jakbyś choć trochę pomyślał, to byś sobie sam poradził, bez pisania takich durnych postów (no chyba, że ten mały i prosty projekcik wymaga zrigowania postaci, zaanimowania, particli, symulacji, skryptowania i innego tego typu dziadostwa)

google jeszcze nie zamknęli...

Heh chyba ze mnie też wredny człowiek :D

Ale post że na rano projekt potrzebny to naprawde olewaniem sparwy śmierdzi.

No może żeby nie być bezdusznym tak do końca, to będzie mały tip ;]

Co to jest prosty projekt?

postawienie 6 boxów zrobienie booleana w jednym wstawienie słoneczka, i pare textur z googla czy nawet forum, lub respozytorium netowego + dla urozmaicenia kilka obiektów (w googlu też Ci dostatek czy też na forum) a jak nie wiem jak to pierwszy z brzegu video tutorial i jest od a do z, jak takiego mantala który już jest nic nawet dogrywac nie trzeba, krok po kroku bez magii i gotowe. całość zakładając że bez większej wprawy potrwa pewnie z 2h z efektem może bez szaleństw ale to przecież prosty projekt ?

Może kiedyś można by się zlitować, ale sory w dobie tego co siedzi w internecie na temat grafiki 3d, tutoriale do wyboru do koloru, pod stronkami w pdf i video, to nawet z odrobiną chęci można zdziałać wiele...

I tak z praktyki to nikt Cie nie nauczy czegokolwiek do puki sam nie zaczniesz działać i się uczyć, w dodatku wysłanie tobie gotowej sceny było by bardziej krzywdzące.

Z paru powodów: nie znał byś wogule tego co tam jest, jak wogule to ugryść,

przy odrobinie szczęścia może nawet taka scena by Ci się otworzyła(wielu użytkowników korzysta z max 2009 i jeżeli masz maxa chodźby wydanie wcześniejszgo scena się nie otworzy), i co by było z następnym zadaniem pewnie to nie ostatni projekt jaki dostaniecie do wykonania, następne pewnie będą musiały być ambitniejsze i wtedy co? post na forum "hej za 2h mam oddać projekt z maxa ma ktoś coś ?"

Mnie najbardziej rozbawia teskt ze nie trzeba specjalnie na zawolanie robic tylko oddac cos z dysku haha naprawde niezle :) moze ktos z was ma jakas stara vizke jakies przestarzale zlecenie a rzucie sie forumowicze.

Ja zamiast proscic od projekty z dysku wzialbym sobie z internetu wkoncu trubosquid jest i inne takie gdzie mozna powsadzac kilka modeli i uznac za wlasna prace.

czemu? przeciez nie namawiam do kradziezy a do korzystania z darmowego suffu. No chyba ze chodzi ci o to ze pojdzie na latwizne jak wsadzi do scenki pare cudzych modeli ale nie wiem czy lepiej wyjdzie na tym gdy ktos da mu wlasny projekt.