Klamka Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Witam mam problem z gizmem obrotu nie moge obracac obiektów obrot obiektu mozna zrobic dopiero po edycji do edi. poli i po zaznaczeniu poligonów z tym ze wczesniejsze obiekty ktore mam w scenie moge obracac a to dotyczy sie nowych obiektow dołanczanych do sceny Po otworzeniu nowej sceny i tworzeniu nowego obiektu problem jest dalej obiekty mozna przesówac skalowac ale nie obracac moze ktos wie jak zresetowac maxa tak zeby nie pamietal ustawien bo nawet po instalacji programu na nowo pamieta ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 27 Luty 2009 Share Napisano 27 Luty 2009 Mogłeś dać niewłaściwy domyślny kontroler obrotu. Nie pamiętam który jest startowy - chyba bezier float, albo euler x,y,z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klamka Napisano 27 Luty 2009 Autor Share Napisano 27 Luty 2009 AHA tylko teraz nie wiem gdzie na mieszalem w ktorych opcjach zmienia sie domyślny kontroler startowy obrotu mogbys podpowiedziec Hynol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Zaznacz jakiś obiekt. Zakładka Hierarchy - okienko assign controler -> zaznacz rotation -> nad okienkiem jest znak zapytania - kliknij. Wybierz euler XYZ i kliknij make default. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klamka Napisano 1 Marzec 2009 Autor Share Napisano 1 Marzec 2009 Dzięki odinstalowałem maxa udało mi sie wszystko usunąc z rejestru i po zainstalowaniu na nowo były ustawienia początkowe ale zapamietam sobie to co mi podpowiedziałes na przyszłosc jeszcze raz dziekuje ci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi