barel Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 Witam! Jakieś miejsce do bezstresowego przesłuchiwania nowych breaków i winyli. Na początku miał być sam gramofon, ale było łyso, więc troszkę się rozrosło tło dla niego. Właściwie nie mam siły, ani czasu na dodawanie czegokolwiek, więc wrzucam do finished. (max + mental)
barel Napisano 2 Marzec 2009 Autor Napisano 2 Marzec 2009 Ale jak macie jakieś sugestie dotyczące tego co jest nie tak, co do poprawy itp, to chętnie wysłucham :)
Korbol Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 Monotonne kolorystycznie. Widok za oknem jakoś z innej bajki. Kanapie przydałoby się trochę więcej finezji - detalu. Mapowanie siada (na zbliżeniu) na chamferach tego co to przez środek pokoju idzie, a nie wiem jak to nazwać. Ale to takie moje marudzenie, troche żywiej z kolorami ewentualnie kontrastami i powinno być lepiej, choć i tak nie jest źle. pozdr
barel Napisano 2 Marzec 2009 Autor Napisano 2 Marzec 2009 Korbol, dzięki za chwilę uwagi, heh. Kolory i "mdłość" zamierzona, żeby całość była załatwiona w sposób minimalny. Macie jeszcze jakieś sugestie? Albo ewentualnie coś, co jest w miarę okej i spoko? :D
Stalker Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 Do odsluchiwania to raczej kanapa powinna byc ustawiona naprzeciw kolumn, coby "dwoma uchami" lapac dzwiek. Pozatym sam beton wszedzie, niezle echo i poglos bedzie powodowal czyli lipa z czystym dzwiekiem. Przydalo by sie wytlumic to miejsce na maxa. I jeszcze nie ma kabli do sprzetu i okna sie chyba nie otwieraja;-)
norden Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 gdybymnie zamkneli w takim pokoju z betonu z winylami to wkrótce wszędzie byłaby porozpryskiwana krew po tych ścianach ; ]........ zapomniałeś o podstawkach na kable ;DDDDDDDDDD i o urządzeniu które przewija CD płyty ; )
Filip Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 Światło takie sobie w całym pomieszczeniu jest jakby równo nasycone, no i widok za oknem tez jakby z innej bajki, poza tym ciekawy projekt.
barel Napisano 4 Marzec 2009 Autor Napisano 4 Marzec 2009 Dzięki Wam za komentarze. [MB] Nie wiem czy jest sens stosować jakiekolwiek maty wygłuszające, bo to nie ma być studio, tylko minimalistyczny pokój dzienny z możliwością wyleżenia się i odsłuchania paru płyt :) norden, dzięki za wysublimowane odczucia, heheh Filip, widoku za oknem nie chciałem w żaden sposób podrasowywać i ingerować w niego, jedynie tyle żeby horyzont i oświetlenie w miarę się zgadzało, a sam pomysł wymyślony na szybkości :D
d.b Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 A ja mam pytanie z innej beczki. Czy to odpowiedź na konkurs Klera? To nie zlośliwy przytyk. Pytam, bo widzę tam meble tej marki - paskudne jak zwykle.
Areien Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 uwierz mi ale w takim pokoju nie chcialbys chyba sluchac glosnej muzyki xD... Te Betonowe sciany i podloga nie przyczynia sie do wytlumienia pokoju i calosc wyglada jak izba jakiegos chojraka z gwiezdnych wojen. ale ogolem ladnie i wiem mysle ze tekstury dobierales czysto z estetycznej strony i calosc ladnie wyglada poza tym krajobrazem za oknem ktory poprostu troche nie pasuje
barel Napisano 12 Marzec 2009 Autor Napisano 12 Marzec 2009 d.b - heh, akurat ta sofa i ten fotel jakoś mi siadł jeśli chodzi o kształt etc, co nie zmienia faktu, że 90% oferty klera to jakaś padaka. A to nie jest żadną odpowiedzią na tamten konkurs, po prostu całość wnętrza miała być tłem dla gramofonu, który kiedyś tam sobie dłubałem w wolnych chwilach. Areien - Dzięki za komentarz. Miało być minimalistycznie i jest :) Jakaś podstawowa przeszkoda dla fal akustycznych występuje, a to że w czymś takim byłby pogłos miał rekompensować niepasujący do całej reszty widok za oknem :)
Rekomendowane odpowiedzi