kpulka Napisano 28 Luty 2009 Napisano 28 Luty 2009 A mianowicie... Ostatnio odkryłem OC z możliwością rysowania przez sieć i postanowiłem wypróbować. ;) Niestety gdy zakładam serwer to tworzy się on na mój ip wewnętrzny przez co mogę się tym pobawić jedynie przez LAN :P. Dodam, że łączę się przez router. Proszę o odpowiedź jeśli ktoś rozwiązał podobny problem :)
kpulka Napisano 2 Marzec 2009 Autor Napisano 2 Marzec 2009 Dodam, że nr portu w OpenCanvas można ustawić. Ja mam domyślny 9001 Na routerze mam ustawione w ten sposób: Private IP 192.168.0.101 Protocol type TCP Private/public port 9001 W OC mam ustawiony ten sam port ale niestety gdy tworze serwer to ip wyświetla się nadal wewnętrzne. :/ A może niepotrzebnie kombinuje, bo i tak ze względu na dynamiczne ip nie mogę założyć tego serwera?
kpulka Napisano 7 Marzec 2009 Autor Napisano 7 Marzec 2009 Czytałem, że można użyć hamachi i łączyć się przez wirtualną sieć. Niestety nadal gdy tworze serwer to wyświetla mi wewnętrzny ip. Czy ktoś wie jak go zmusisz by się łączył przez zewnętrnzy ip?
Rekomendowane odpowiedzi