Napisano 11 Marzec 200421 l więc zaczne od tego że dopiero zaczynam i nie potrafię zrobić totalnie nic w 3d studio maxie :( a chciałbym się nauczyć [lol2]. wiem że były już wątki z książkami dla początkujących ale albo linki nie działają albo towcale nie dla takich początkujących ;). próbowałem zaczynać z książką http://www.max3d.pl/tutoriale/ksiazka-matrix/matrix.pdf lecz nawet ona mi nie pomogła zbyt bardzo już na samym początku po obrysowaniu przedmiotu nie mogłem znaleść nigdzie cytuje \"wybierz panel modyfikacji (Modify), a w rolecie Modifier Stack wcisnij Sub-Object (zostanie podswietlony na Żółto).\" (z rysunków ani z opisuy nie znalazłem bo ta książka opisywała chyba trochę starszą wersję programu (mam 6-stke) a było by maże to małe piwo dgdyby mi działał HELP :P ) porsze o jaieś linki :cool: tylko się nieśmiejcie z moich umiejętności
Napisano 11 Marzec 200421 l przejrzyj link podstawy na max3d.pl bedzie tam także trochę na temat interface\'u. Przycisku sub-object w maxie 6 nie znajdziesz. kliknięcie na dowlną z modyfikacji i podświetlenie jej da ten sam efekt. Jeśli powyższe zdanie jest niezrozumiałe.. mimo to najpierw przejrzyj podstawy - sporo się wyjaśni.
Napisano 11 Marzec 200421 l Jezeli naprawde chcesz sie nauczyc Maxa, to polecam zakupienie ksiazki, ktora ostatnio zostala wydana nakladem Helionu. 99zl i masz cala wiedze.
Napisano 12 Marzec 200421 l Mialem dokladnie takie same problemy. Na tej stronie w linku Podstawy jest ksiazka 3D Studio MAX ze sfinksem na okladce. Przeczytanie tek ksiazki zalatwia sprawy podstaw - bardziej jestes zorientowany z terminologii itp. Polecam przeczytanie calej tej ksiazki! Potem mozesz kupic sobie \"3D Studio MAX 3. Vademecum profesjonalisty\" (SUPER) i \"3D Studio MAX f/x\", ale ta ostatnia nie jest niezbedna. Potem wrzucasz tylko tutoriale i szybko nabierasz praktyki :))). Sa jeszcze ksiazki: \"3D Studio MAX. Doskonalosc i precyzja\" bardziej jest to rodzaj podrecznika i w bardzo duzym stopniu pokrywa sie z ksiazka \"3D Studio MAX 3. Vademecum profesjonalisty\". Ksiazka jest bardzo dobra i jesli masz kase, nie pozalujesz. Na koniec mozesz sobie wrzucic \"3D Studio MAX. czarna ksiega animatora.\" :))) wtedy to juz chyba zostaniesz prawdziwym wymiataczem w 3ds max\'ie !!!! pozdrawiam.
Napisano 12 Marzec 200421 l Noo, szczegolnie, ze ksiazki o ktorych mowisz przeznaczone sa dla Maxa2, a mamy juz wersje 6, ktora rozni sie WSZYSTKIM. Chyba, ze lubisz sie uczyc historii, a pozniej odkrywac nowe opcje.
Napisano 12 Marzec 200421 l zgadzam się z drugiem. Proponuje zamówić tą za 99 która dopiero wyszła albo jeżeli nie przy kasie jestes to \"3ds max 4 biblia\" tez b. dobra książka
Napisano 12 Marzec 200421 l OK. Skoro tak mowicie to ja wycofuje sie z poprzedniej wypowiedzi. Oczywiscie nie chcialem nikogo wprowadzac w blad i niepotrzebny wydatek. Sorki royal jesli potraktowales moja wypowiedz powaznie. Pozdrawiam.