Napisano 2 Marzec 200916 l Witam, po raz drugi w zyciu podchodze pod 3dsmaxa i tym razem nie odpuszcze juz tematu. Prosze wziasc pod uwage, ze raczkuje w temeacie i moge sie jeszcze w pelni nie orientowac w terminologii. Mam pewine problem, otoz stworzylem butelke pepsi na poczatku w ilustratorze, potem sprobowalem ja zrobic w 3dsmaxie za pomoca, edycji cylindra. Chodzi mi teraz o to, abym mogl rozlozyc poszczegolne sciany na 2d, aby wydrukowac z uzyskanego podziali szkic, ktory posluzy krawcowej do wyciecia z metarialu poszczegolnych platow i zszycie ich w ksztalt butelki Pepsi. Mam nadzieje, ze jakos jasno to opisalem. Prosze o pomoc, szukalem juz na google, ale cos nie moge sie wstrzelic z fraza. Przegladalem tutoriale w nadziei, ze znajde jakiegos screena, ale nic z tego. Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam:) kanaboid.pl Ps zalaczam utelke s tworzona w ilustratorze Edytowane 2 Marzec 200916 l przez kanaboid Tytuł tematu
Napisano 2 Kwiecień 200916 l Cześć Potrzebujesz tego jeszcze ? Wystarczy wyciąć kolumnę polygonów góra dół. Potem zaznaczamy pierwszy polygon , przesuwamy jego tymczasowy środek na edge łączące go z następnym poly. Teraz nastawiamy go aby był w jednej płaszczyźnie z następnym. Dalej zaznaczamy dwa nasze poly i postępujemy analogicznie jak wcześniej.