Gość Luc4D Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 Witam! Na imię mam Łukasz i chciałbym podzielić się z Wami swoim demem animacyjnym. Forum na max3d przeglądam od niedawna, a to jest mój pierwszy post tutaj. Zdążyłem zauważyć, że jest tu sporo osób, które naprawdę znają się na animacji więc to dobre miejsce na konstruktywną krytykę :) Pozdrawiam! http://www.vimeo.com/3436972
dyb3k Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 walka fajna. reszta wymaga wiekszej uwagi jeszcze. pozdrawiam
Łukasz Burnet Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 heja, ze slabszych rzeczy to pilki i na dodatek dales je na starcik :P, walk > strzelaja lokcie, glowa, jest sztywno, zle pracuja nogi. Zawsze mozesz powiedziec, ze to stop motion hehe ;). To z siekierą nawet nawet. Robotow nie lubie, chyba, ze takie z charakterkiem poza tym jak Ci napisze, ze sztywno to mi odpiszesz, ze to roboty:D. Kot hmm ruchowo nawet pasuje do klimatu, tez strzelaja lokcie, uzywasz ik prawda ? To widac niestety. Jeszcze troche przed Toba, animuj dalej :) Pozdrawiam ps. reka jak pracuje to idzie po luku raczej, powiedzmy w ksztal poziomej litery 8, a u Ciebie leci niemalze prosto tylprzod
Mr Pank Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 Dobry początek ale więcej dynamiki Luc4D kot mi sie podoba ma charakter pozd..
Gość Luc4D Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 Hej! Dziekuje za odpowiedzi :) @Lukasz B. - faktycznie masz zupelna racje co do chodu robota, tak naprawde to i ja mysle, ze jest do bani, zwlaszcza bieg. Przekonalem sie, ze animacja chodu/biegu z punktu A do punktu B to zupelnie inna bajka niz prosty walk cycle w miejscu. Co do kotka to rzeczywiscie uzywalem prawie caly czas IK w rekach. Wiem, ze animacyjnie mozna to zrobic znacznie lepiej ale to fragment mojego filmu na zaliczenie roku w WSF. Jak sie musialo zrobic absolutnie wszystko od zera samemu to na animacje juz nie starczylo czasu :( Pilki moze nie sa spektakularne ale wydaje mi sie, ze animacyjnie nie sa zle, no i faktycznie powinny byc raczej na koncu :)
Rekomendowane odpowiedzi