underart Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 Witam. mam scene w ktorej uzylem jedynie swiatla dziennego i jest to wnetrze pokoju/salonu w oknach sa dodatkowo sky portale wszystko ladnie ale po wyrenderowaniu widoku cienie na scianach nie sa gladkie tylko ciapate;) cos na wzor mory przyklady nizej prosze o rade jak to zniwelowac i w jakich ustawieniach pracuje na maksie 2009 z mentalem pozdrawiam
streaker Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 prosze o rade jak to zniwelowac i w jakich ustawieniach No to pokaż te ustawienia, bo tak to równie dobrze możemy z fusów wróżyć, co jest nie tak ;) Moja herbata mówi mi, że masz za mało fotonów :D 1
underart Napisano 5 Marzec 2009 Autor Napisano 5 Marzec 2009 byc moze te fusy maja jakas moc a nie pokazuja moze czy to w indirect illumination czy w environment and effect albo poszczegolnych ustawieniach swiatel ? bo ja z maksem 3 tydzien lece dopiero i rozgryzam co do czego bo gdybym wiedzial w jakich ustawieniach to byl sam metoda prob i bledow ustawil pozdrawiam :)
underart Napisano 5 Marzec 2009 Autor Napisano 5 Marzec 2009 co to za herbata ? bo te fotony daly rade ;) thx i pozdro (punkty juz dalem)
Rekomendowane odpowiedzi