Napisano 5 Marzec 200916 l Witam. mam scene w ktorej uzylem jedynie swiatla dziennego i jest to wnetrze pokoju/salonu w oknach sa dodatkowo sky portale wszystko ladnie ale po wyrenderowaniu widoku cienie na scianach nie sa gladkie tylko ciapate;) cos na wzor mory przyklady nizej prosze o rade jak to zniwelowac i w jakich ustawieniach pracuje na maksie 2009 z mentalem pozdrawiam
Napisano 5 Marzec 200916 l prosze o rade jak to zniwelowac i w jakich ustawieniach No to pokaż te ustawienia, bo tak to równie dobrze możemy z fusów wróżyć, co jest nie tak ;) Moja herbata mówi mi, że masz za mało fotonów :D
Napisano 5 Marzec 200916 l Autor byc moze te fusy maja jakas moc a nie pokazuja moze czy to w indirect illumination czy w environment and effect albo poszczegolnych ustawieniach swiatel ? bo ja z maksem 3 tydzien lece dopiero i rozgryzam co do czego bo gdybym wiedzial w jakich ustawieniach to byl sam metoda prob i bledow ustawil pozdrawiam :)
Napisano 5 Marzec 200916 l Autor co to za herbata ? bo te fotony daly rade ;) thx i pozdro (punkty juz dalem)