Napisano 8 Marzec 200916 l Witam Zrobiłem krótką animację ataku na AH-1Z Cobra, ale efekt mnie nie zbyt zadowala. Co można zrobić, żeby to jakoś realistyczniej wyglądało? http://www.youtube.com/watch?v=jDd1tYakXQg&feature=channel_page PS: model Coby nie jest mój...
Napisano 8 Marzec 200916 l cześć no przydało by się jakieś fajne teksturki zrobić, otoczenie wymodelować, dobre światło... dużo tego więc dalej nie wymieniam, poszukaj sobie na youtubie.com jakiś filmików o AH-1Z Cobra, i porównaj "system lotu"(czy jak to się zwie)
Napisano 8 Marzec 200916 l Autor no jeżeli chodzi o tekstury to będzie problem, bo sam nie umiem robić, i niby mam tekstury do tego ale w formacie txd...
Napisano 8 Marzec 200916 l dziwna jest ta animacja tego helikoptera, nienaturalnie wznosi się, w pewnym momencie śmigło zaczyna kręcić się w inna stronę, no i podczas spadanie wybucha tylko osuwa się do tej wody, zmień otoczenie dodaj jakieś szczegóły, niebo z chmurami, jakieś drzewa, lepsza teksture do tego modelu
Napisano 9 Marzec 200916 l Autor śmigło ciągle kręci się w 1 stronę, tyle że po pewnym czasie zaczyna kręcić jakieś 340 stopni na klatkę i wygląda jakby zaczęło się w przeciwną stronę kręcić :P
Napisano 9 Marzec 200916 l to ze smiglem jest naturalne. Moim skromnym zdaniem, ten helikopter wyglada strasznie sztucznie, gdziestam chyba zalamales prawa fizyki, to smiglo sie pare razy przestaje krecic i moim zdaniem dowinno sie krecic szybciej, moze dodaj wiecej klatek na 1s. Strasznie mi sie nie podoba jak laduje na nosie.
Napisano 9 Marzec 200916 l Autor ehh. dobra, do czwartku nie ma szkoły więc chyba zrobię ją od początku. Proszę o jakieś rady dotyczące animacji i w skrócie mniej więcej jak je zrobić (jak nie napiszecie jak, to za cholerę nie znajdę xD) z góry dzięki! PS: co do tych klatek to nie wiem, bo strasznie się długo renderuje...
Napisano 10 Marzec 200916 l xD niezle sie usmialem ogladajac to :D tylko sie nie doluj nie mam zamiaru sie na kims wyzywac ale animacja jest slabawa i trzeba to glosno powiedziec. Moze zrob cos mniej ambitnego na poczatek ale poprawniejszego. Ruch kamery chaotyczny helikopterek lata jak pijany i nie wyglada to naturlanie. Wybuch wyglad jak z jakies starej gry. Jest strasznie duzo niedorobek. Moze na start zrob sobie tylko sam lot i poprawn ruch kamery. Gdy to zrobisz dobrze wezmiesz sie za reszte.