madin Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Witam Zrobiłem krótką animację ataku na AH-1Z Cobra, ale efekt mnie nie zbyt zadowala. Co można zrobić, żeby to jakoś realistyczniej wyglądało? http://www.youtube.com/watch?v=jDd1tYakXQg&feature=channel_page PS: model Coby nie jest mój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 cześć no przydało by się jakieś fajne teksturki zrobić, otoczenie wymodelować, dobre światło... dużo tego więc dalej nie wymieniam, poszukaj sobie na youtubie.com jakiś filmików o AH-1Z Cobra, i porównaj "system lotu"(czy jak to się zwie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madin Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 no jeżeli chodzi o tekstury to będzie problem, bo sam nie umiem robić, i niby mam tekstury do tego ale w formacie txd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madin Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 tekstura gotowa: http://img9.imageshack.us/img9/1526/cobrai.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 dziwna jest ta animacja tego helikoptera, nienaturalnie wznosi się, w pewnym momencie śmigło zaczyna kręcić się w inna stronę, no i podczas spadanie wybucha tylko osuwa się do tej wody, zmień otoczenie dodaj jakieś szczegóły, niebo z chmurami, jakieś drzewa, lepsza teksture do tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madin Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 śmigło ciągle kręci się w 1 stronę, tyle że po pewnym czasie zaczyna kręcić jakieś 340 stopni na klatkę i wygląda jakby zaczęło się w przeciwną stronę kręcić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 to ze smiglem jest naturalne. Moim skromnym zdaniem, ten helikopter wyglada strasznie sztucznie, gdziestam chyba zalamales prawa fizyki, to smiglo sie pare razy przestaje krecic i moim zdaniem dowinno sie krecic szybciej, moze dodaj wiecej klatek na 1s. Strasznie mi sie nie podoba jak laduje na nosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madin Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 ehh. dobra, do czwartku nie ma szkoły więc chyba zrobię ją od początku. Proszę o jakieś rady dotyczące animacji i w skrócie mniej więcej jak je zrobić (jak nie napiszecie jak, to za cholerę nie znajdę xD) z góry dzięki! PS: co do tych klatek to nie wiem, bo strasznie się długo renderuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 xD niezle sie usmialem ogladajac to :D tylko sie nie doluj nie mam zamiaru sie na kims wyzywac ale animacja jest slabawa i trzeba to glosno powiedziec. Moze zrob cos mniej ambitnego na poczatek ale poprawniejszego. Ruch kamery chaotyczny helikopterek lata jak pijany i nie wyglada to naturlanie. Wybuch wyglad jak z jakies starej gry. Jest strasznie duzo niedorobek. Moze na start zrob sobie tylko sam lot i poprawn ruch kamery. Gdy to zrobisz dobrze wezmiesz sie za reszte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi