yahFX Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 witam, jak w 3dstudio połączyć 3 lub 4 zaznaczone vertexy w płaszczyznę ? istnieje taka funkcja jak "cap holes" lecz ona automatycznie łączy mi wszystkie "dziury" w siatce modelu , w dodatku nie tak jak bym chciał aby to wyglądało, zależy mi na połączeniu tylko tych punktów ,które mam wybrane w oknie widokowym, czy istnieje tu taka funkcja jak "bridge" łącząca 2 wybrane punkty w krawędź ,a 3 punkty w płaszczyznę (trójkąt) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Wejdź w tryb border, zaznacz obwód i kliknij cap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 albo (selection-poligon-edit geometry- create) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahFX Napisano 10 Marzec 2009 Autor Share Napisano 10 Marzec 2009 chodziło mi dokładnie o to co powiedział Indian, pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi