batystuka Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 Witam wszystkich Jest to moja pierwsza komercyjna wizualizacja, wiem, ze jest troche bledow, ale nie mialem za duzo czasu na ich poprawienie i komp prawie sie zapalil przy renderowaniu trawy:) prosze o oceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 12 Marzec 2009 Share Napisano 12 Marzec 2009 No więc, trawa nawet fajnie wyszła, krzaczki zielone takiej samej wielkości tak samo ustawione, ogrodnik musiał się trochę namęczyć, żeby uzyskać taki efekt ;) tilling na dróżce. Powinieneś raczej frontową ścianę oświetlić sunem, bo tak hmm średnio wyszła, niebo niestety tragiczne dość. Kadr za ciasny oddalił bym kamerę. Na drugim ujęciu trochę shift za duży. Przydała by się jeszcze jakaś postprodukcja bo brakuje kontrastu, zwłaszcza na drugim renderze. Ogólnie nie jest źle. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batystuka Napisano 12 Marzec 2009 Autor Share Napisano 12 Marzec 2009 (edytowane) Czesc Carloss, niebo rzeczywiscie dramat:) wskazowki na temat swiatla i kadrowania, bardzo przydatne wykorzystam to w nastepnym projekcie, bo do tego juz za bardzo nie chce mi sie wracac. dzieki za pomoc, pozdrawiam Edytowane 10 Kwiecień 2009 przez batystuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 hmmm, nie pamietam u nas takiego lata, zeby trawa az tak zdechla O.o.. strasznie zolto,- shadery niefajne, no i popracowac trza nad lepszym swiatlem, no i zielenia wiadomo, to juz carlos powiedzial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz3d Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 srednie jak na komercyjna pracke-przede wszystkim oprocz niedostatkow rendera cos proporcje sie posypaly(komin np czy okna połaciowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batystuka Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 dzieki za komenterze, jak wczesniej pisalem dopiero zaczynam a do tego mialem strasznie malo czasu na ten domek, do nastepnego projektu juz bardziej sie przyloze i wykoszystam wszystkie cenne wskazowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi