Napisano 12 Marzec 200916 l mam pytanie dotyczace tego jak wprowadzac np. eksplozje w dany odcinek czasu. mam efekt ktory dziala na obiekt ale nie potrafie wprowadzic tego efektu i nadac mu rozne wartosci w roznych odcinkach czasu. mogby ktos mi przedstawic tutek jak ów takie cos osiagnac?? z gory wielkie dzieki :)
Napisano 12 Marzec 200916 l W attributes editorze są takie małe kółeczka przy różnych wartościach Kliknij żeby powiększyć obrazek Wystarczy, że ustawisz na przykład strenght na ile tam sobie chcesz i trzymając wciśnięty ctrl klikniesz myszką w to kółeczko. Kiedy zrobi się czerwone to znaczy, że ustawiłeś klatkę kluczową dla tej wartości. Teraz możesz przesunąć się na tajmlajnie o kilka klatek, znowu zmienić wartość i znowu postawić klucza. Zwróć uwagę, że kółeczko jest w pełni czerwone tylko wtedy kiedy jesteś na tajmlajnie w tej klatce w której został postawiony klucz. Kiedy się przesuniesz, kółeczko będzie puste w środku. Już postawione klucze łatwo możesz edytować lub usuwać tak jakby to były normalne klucze albo klikając prawym przyciskiem na kółeczko w attributes edytorze i wybierając potrzebna opcje. Nie wiem czy zrozumiałeś coś z tego bo ja nie potrafię tłumaczyć ale jak czegoś jeszcze nie wiesz to pisz a ja postaram ci się jakoś pomóc :)
Napisano 13 Marzec 200916 l Autor nom rozumiem :) tylko mam jescze pytanie... heh pewnie okaze sie ze jestem total lamer ale to moje poczatki w cinemie... Skad wzieles ten obiekt FFD. Jak bede na swoim lapku to poszukam ale jutro dam odpowiedz czy znalazlem. mam naidzeje ze do tedo momentu mi wytlumaczysz gdzie znalesc ów objekcik ^^
Napisano 13 Marzec 200916 l Najprościej kliknąć tą ikonkę którą zaznaczyłem na screenie Kliknij żeby powiększyć pokażą ci się różne deformery do wyboru i tam właśnie znajdziesz FFD Kliknij żeby powiększyć Można też zamiast tego wejść do menu "object" - "deformation" i tam też będą te same deformery. :)
Napisano 13 Marzec 200916 l Autor o kurde!! xD nie ogarnelem xD!! poprostu nigdy nie uzywalem tego FFD i nawet go w pamieci nie mialem :)) nawet tej wzrokowej. dzieks man :))