Napisano 13 Marzec 200916 l Witam potrzebuję waszej pomocy. Animuje sobie ludzi korzystając z plików *.bip ( bip byly robione na 30 klatek na sekunde) Scene mam ustawioną 25/klatek na sekunde . Animuje sobie ludka zapisuje plik, po ponownym jego otwarciu pokazuje mi się okno z ta informacja - JAK POZBYC SIE TEGO OKNA ???????? abuy nie otwieralo mi sie przy kazdym otwarciu sceny
Napisano 13 Marzec 200916 l Zmien FPS na 30. Easy. Przeciez musi jakos wiedziec, jak chcesz potraktowac zbyt duza ilosc klatek.
Napisano 13 Marzec 200916 l Autor Reanimator napisał: Zmien FPS na 30. Easy. Przeciez musi jakos wiedziec, jak chcesz potraktowac zbyt duza ilosc klatek. no wlasnie o to chodzi ze scena musi miec 25 kaltek , bipedy dobrze sie w miare ruszaja w scenie z 25 klatkami - tylko ta głupia informacja mnie wkurza i przeszkadza podczas ładowania sceny. MOże coś w pliku w ustawieniach bipeda zmienic ????nie mam pojecia
Napisano 13 Marzec 200916 l No to moze wybejkuj ja z nowym FPSem? Najwyrazniej za kazdym razem laduje ja na nowo z 30fps.
Napisano 13 Marzec 200916 l Autor Reanimator napisał: No to moze wybejkuj ja z nowym FPSem? Najwyrazniej za kazdym razem laduje ja na nowo z 30fps. ale jak to zrobić ??????????????
Napisano 13 Marzec 200916 l hmmm... w maxie nie wiem w sumie;) a zapisywales sama animacje bipeda z 25fps?
Napisano 14 Marzec 200916 l Autor Reanimator napisał: Masz footstepsy, czy animacje poklatkowa? jestem laik w tych rzeczach :-) podsyłam zato screena może to ci coś podpowie
Napisano 24 Marzec 200916 l Generalnie to co mówi Reanimator powinno działać, czyli wczytaj każdy plik .bip osobno, wybierz opcję Map Frames - animacja będzie nieco wolniejsza, ale będzie dobrze chodziła. (quantize może pokaszanić animacje). Następnie zapisz animację też jako Bip ale ze zmienioną nazwą lub w innym folderze. Nowy plik bip będzie miał frame rate 25 klatek. Wyczyć motion graph i zrób go od nowa używając nowych plików bip. U mnie to działa.
Napisano 29 Marzec 200916 l Autor Reanimator i Juliusz - dzięki mieliście racje , repy dla was za pomoc