gooziec Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Witam, To są moje początki z 3d maxem i już coś napsułem. Mianowicie gdy chce obrócić, przesunąć czy przeskalować obiekt, nie pokazuje mi sie pomocniczy układ współrzędnych, przez co wszystkie transformacje musze niejako na oko robić. Jest to o tyle kłopotliwe, że bryły dają obracać sie tylko wokół jednej osi, przez co w sposób znaczący ograniczone mam możliwości... Na samym początku pracy owy układ pojawiał mi sie, ale musiałem niechcący coś przestawić... Nie opanowałem jeszcze wszystkich opcji a ich mnogość mnie nieco przytłacza, więc prosze o pomoc w tym dziale :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 W FAQ na tym forum to jest od chyba 5 lat. Naxisnij X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gooziec Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 (edytowane) nie działa... Dalej moge obracać tylko wokół jednej osi, niezależnie od widoku. Dalej też nie mam pomocniczego układu współrzędnych na którym sie zaznacza oś obrotu... EDIT: Znalazłem opcje w menu... Edytowane 13 Marzec 2009 przez gooziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi