Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zainspirowane opowiadaniem J. Dukaja o tym samym tytule, myślę, że będę to męczył jeszcze długo :)

-Twarz kolorystycznie jest strasznie ziemista, na pewno to zmienię,

-Pancerz i czerwona szata- zostawić żywe kolory, czy obniżyć nasycenie? zbroja w założeniu będzie połyskliwa, kolor coś pomiędzy kolorem brązu a złota (może w kolorze złotym zrobię inskrypcje, a resztę zostawię bardziej matową?)

- ręka oparta na rękojeści broni oczywiście do poprawy, w zasadzie narazie pozostaje w sferze planów.

Sugestie i krytyka co do reszty mile widziane

general1.jpg

general2.jpg

general3.jpg

Edytowane przez voxmortem
  • Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

warto by bylo chyba nad podstawami posiedziec, bo anatomia slabiutko sie prezentuje- twarz za duza w stosunku do czaszki (troche mu miejsca w glowie na mozg brakuje), ciezko sobie wyobrazic co sie dzieje pod ta zbroja, bo nie wyglada ona jakby wspolgrala z anatomicznymi ksztaltami czlowieka. proponuje olowek zlapac i poswiecic wiecej czasu na szkicowanie anatomi i cwiczenie podstaw...:)

Napisano

nie wrócę do trenowania anatomii, bo wciąż ćwiczę, a to robię "na boku" dla relaksu. Twarz postaram się przerobić (zdawałem sobie sprawę, z tego, że czoło jest zbyt "krótkie", ale że twarz za duża- tego nie widziałem).

co do zbroi i anatomii.. ciężko mi się wypowiedzieć, bo z jednej strony masz rację, a z drugiej opowiadanie bardzo wyraźnie daje do zrozumienia, że mało już w Generale zostało istoty ludzkiej i daje szerokie pole do interpretacji, a sam jeszcze nie zdecydowałem właściwie, jak chcę to pokazać.

Dzięki za krytykę, spróbuję poprawić to na co zwróciłeś uwagę

Napisano
z jednej strony masz rację, a z drugiej opowiadanie bardzo wyraźnie daje do zrozumienia, że mało już w Generale zostało istoty ludzkiej i daje szerokie pole do interpretacji, a sam jeszcze nie zdecydowałem właściwie, jak chcę to pokazać.

Niestety wiele ludzi popełnia ten błąd - myśli, że jak coś jest nieludzkie, nieznane, to nie trzeba trzymać się żadnych ram i można ominąć anatomię. Niestety tak nie jest, anatomia ma swoje zasady których trzeba się trzymać żeby rysunek był przekonujący ;)

Jak to ktoś powiedział kiedyś w temacie w którym ktoś rysował smoka (gdzie autor tłumaczył błędy anatomiczne tym że to przecież świat fantasy więc ma pole do popisu), fantasy różni się od rzeczywistości tym, że te pierwsze musi być realne i przekonujące :)

Napisano

Czesto gdy ktos zarzuca bledy anatomiczne to tak naprawde zarzuca brak logiki w konstrukcji. Chocby w rozlozeniu ciezarow bryl. U Ciebie tej logiki faktycznie nie ma. Narysuj oś pionowa idaca od szyi w dol. Cialo zdecydowanie poszlo na lewa strone. Moglbys to kuriozum uratowac dociazajac maksymalnie prawa strone w jakis sposob. Ale nie ma zadnych decyzji, ktore by nas przekonaly, ze odchodzisz od klasycznej anatomii swiadomie. Mozesz wymyslac co chcesz, ale deformacje oprzyj na czyms co znasz, co zna kazdy. Inaczej zaprzeczasz prawom fizyki a to juz ciezki orzech do zgryzienia, zeby to wybronic.

Napisano

Trochę źle mnie zrozumieliście lub może źle sam to wytłumaczyłem- nie zamierzam przeinaczać jego anatomii, skądinąd ludzkiej w zamierzeniu na moje widzimisię. Może perspektywa leży skoro wydaje się być przeciążony na lewą stronę, może pancerz po prawej jest zbyt skrócony perspektywicznie i zbyt płaski. Kłócić się o wszystko nie chcę, spróbuję go "uwiarygodnić" i chyba już wiem jak, zrobię upload później jak coś stworzę.

Jestem tu po to i ten temat tu jest po to, żebyście mogli wytknąć błędy, których sam nie dostrzegam i żeby na przyszłość ich unikać i za to dziękuję, bo sporo się dowiedziałem.