Napisano 23 Marzec 200916 l Witam. Mam takie pytanko - czy Wy też macie problemy z umiejscawianiem bipeda w przestrzeni? Przykładowo - po wczytaniu animacji zawsze ląduje w punkcie 0,0 lub innym. Nie ma opcji "zacznij animację z aktualnej pozycji". Następnie - działam w trybie Motion Flow. On niby przewiduje coś takiego jak ustawianie pozycji początkowej, ale o dziwo nie działa mi ustawianie pozycji w osi Z. Zmieniam wartość, a koleś ani drgnie. Wygląda mi to na najzwyczajnieszy bug - też tak macie? Mam Maxa 2009 Design. Pewnym obejściem tych problemów jest łączenie bipeda do Dummy'ego, ale to też nie jest takie hop siup, bo jak się nie wyzeruje pozycji w trybie Move All, to biped przeskakuje po podlinkowaniu. Później działa niby OK, ale prędzej czy później często mu się coś tam wyzeruje, wyśrodkuje itp. i znowu mi zmieni pozycję. Jak nie od razu to po załadowaniu sceny. A jak nie dziś to jutro... Proszę o porady, co i jak robić, żeby ustrzec się tych sytuacji, bo trzeba mieć naprawdę stalowe nerwy na tego bipeda... No, nic - z góry dzięki! :) Pozdrawiam.