Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam!

Postanowiłem wzi±¶ć udział w bitwie. Jestem pocz±tkuj±cy w maxie modeluje około 4 miesięcy więc nie bedzcie zbyt surowi.;)

Pzdr.

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

niesamowita precyzja jak na 4 miesiace, bardzo ladny model, z glowy?? bo wydaje mi sie ze podwozie jest troche za male jak na to co widzimy wyzej, nie wzorowales sie czasem na apocalypsie z red alerta? :) dziwi mnie ze przystapiles do bitwy wlasnie teraz, bo do konca to zostalo chyba 3 czy 4 dni :D, no nic, powodzenia Greetz

Napisano
  • Autor

Wzorowałem sie na abramsie(podwozie) a to co nad podwoziem to już mój wymysł.A co do red alerta to nigdy nie grałem ale nie omieszkam zobaczyc tej apokalipsy. :)

Napisano

Chyba nie musze mowic ze twoja praca bardzo mi sie podoba ...

Jesli piszesz ze jestes poczatkujacy to znaczy ze ja sie jescze z jajka nie wyklulem ;) Bo za Chiny Ludowe bym takiego czegos nie zrobil.

Jakie techniki modelowania zastosowales ?

Czy nie byl by to dla ciebie problem przeslac mi na mail\'a ten model chcialbym go przestudiowac - of course na wlasny uzytek ;)

Napisano
  • Autor

Wygl±da na to, że termin bitwy się przesunie więc chyba się wyrobie.:D

Napisano

podwozie i zaryz wierzyczkijest z M1A2 abrams-a? ale model spox podoba mi sie jakis niedociagniec nie widzę. dobra robota.

Napisano

mam pytanie...co to jest to takie szare co jest kolo lufy ? Wszystko na wojskowo oteksturowane a tamto jest jakies szare co to ? :P

Aha no i moze by tak troche bumpa dodac czy czegos bo bardzo gladzutko to wyglada...albo przynajmniej ja takie wrazenie odnosze :)

Napisano

model strasznie fajny .. textura strasznie kijowa .. czekam na scene .. dzekije az uwage i pozd. :D

Napisano
  • Autor

Wiem że tekstura jest kijowa bo to pierwsze do niej podej¶cie. Jest za ciemna i na gładka ale cały czas nad ni± pracuje.

Napisano
  • Autor

A to szare co¶ między lufami zniknie przy nastepnym renderze.

Napisano

No coz :) Jedyne co widze to czerwoniutki radziecki kolorek z kilkoma zlotymi gwiazdeczkami :). Red Alert jak malowany. I ten czolg sie chyba nazywal mamut czy jakos tak... Oczywiscie pierwsza czesc RA. POWODZENIA!!! Zmien texturke :p

Napisano

nie powala ale to przez teksturke trzeba nad nia popracowac i to mocno bo psuje calkiem fajny modelik

czekam na czolg w akcij

wingman

Napisano

mheh... jestem podobnego zdania, co wiekszosc - TEKSTURA :mad:

a poza tym troszke za malo szczegolow! dodaj jakies greeble... nie wiem, moze jakies kabelki, nakretki, srubki... przejrzyj tez tutki o teksturowaniu metalu (z odpryskami i innymi bajerkami) :D

http://www.3dm-mc.com/tutorials/hulldamage/

Napisano

Teluumen Mamut to byl w C&C, a co bylo w red alercie jedynce t nie pamietam, wiem tylko ze w 2 jest Apokalipsa.

Hmmm faktycznie troche malo szczegolow na tym czolgu, sprobuj tutaj

LINK:

www.battletanks.com

Greetz

Napisano

Wedle tego obaj mamy racje... Bo jest podobny i do tego i do tego. Ale albo mi sie widaje albo ten czolg nie postrzela sobie bez mozliwosci ruchu gora dol tymi lufami. Moze to tylko zludzenie.

Napisano
  • Autor

teluumen a słyszałe¶ o czym takim jak działo samobierzne w którym lufy s± zamocowane nieruchomo??

Napisano

Ja nawet słyszałem o czołgu, który nie ma wieży. Regulował k±t położenia lufy zawieszeniem. Produkcja szwedzka. Nigdy nie wszedł do seryjnej produkcji :D

Napisano
  • Autor

Następiło opóźnienie w moich pracach z powodu mojego twardziela który odszedł do krainy wiecznych łowów więc nie wiem czy się wyrobie.:(

Napisano

Wow powiem tylko ze z ta tekstura to zaszalales ;) naprawde jest o niebo lepsza od poprzedniej... swietne

Napisano

... jest lepsza od poprzedniej ale nadal nie jest taka jaka powinna być, ale idziesz w dobrym kierunku...

Powodzenia

Napisano

hiehie...z kolorystyka teksturki moim zdaniem trafiles niemal idealnie :D:D...tylko cos ciagle to jest gladzitukie :D:D...

Napisano

Kolor textury jest ok....

Postaraj sie dodac wiecej szczegolow: jakies zabrudzenia, odpryski farby itp...

Wiekszosc zakamarkow, szczelin powinna by zabrudzona... jak w real world. No sa pewne wyjatki: pojazd wlasnie wyjechal z fabryki, lub zostal dokladnie wymyty;)

Pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.