brite Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 No, może niezupenie to bitwa, ale przynajmniej widać, że przeczytałem wytyczne przed pierwszym postem ;-) [obrazek zniknął w czeluściach Internetu] To duży fragment całości. Jak zwykle zacząłem rysunek bez koncepcji i teraz nie wiem za bardzo, co z nim robić dalej. BTW, witam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Witamy! No musze powiedziec, ze jak na pierwszy post, to jest niezle! Ale w sumie mam zastrzezenia: - nie czuje dynamiki sceny! moze czlowiek powinien miecz dzierzyc w obu dloniach ? Moze jakies rozmycia ... ruch ... napiecie miesni - niezle kolory, naturalne, ale wojownik przyblady cos i chyba zbyt skapo odziany (jak na bitwe) - twarz wojownika nie ma wyrazu (bez emocji) - reka czlowieka jest chyba nieco zbyt chuda w ramieniu - na razie jak dla mnie praca zbyt sterylna ... wiesz, bitwa to krew, kurz, pot i adrenalina ... ... no ale w koncu to WIP, wiec czekam na dalszy rozwoj pracy ... jak na poczatek, to jestem pod wrazeniem ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Kompletny brak dynamiki i ekspresji tego co chciałes osiągnąć, czyli żaru walki.Wygląda to jakby potwór wąchał i oglądał pache młodzieńca. Przede wszystkim zmien poze postaci i popracuj nad samą kompozycją. Tło też potraktowałes zbyt ubogo. Dodaj dynamizmu, poprzechylaj głazy, dodaj troche oddechu pomiedzy postaciami, oddal je od siebie. No i pokombinuj sam, nikt tego za Ciebie nie wymyśli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brite Napisano 15 Marzec 2004 Autor Share Napisano 15 Marzec 2004 - nie czuje dynamiki sceny! i tu właśnie leży problem w moim rysowaniu - zazwyczaj rysowane przeze mnie postacie są cholernie statyczne, jakos mam problem z dodawaniem im życia, przykłady widać u mnie na stronce. - twarz wojownika nie ma wyrazu (bez emocji) - reka czlowieka jest chyba nieco zbyt chuda w ramieniu Za model posłużyłem sobie ja sam, widać niezbyt mam plastyczną fizjonomię, nie mówiąc już o atletycznej sylwetce... :) Chyba trzeba będzie zacząć malować od nowa... Dzięki za komentarze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 http://www.fineart.sk/index.php?cat=12 czytaj, studiuj ... zrozumiesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 15 Marzec 2004 Share Napisano 15 Marzec 2004 Co do dynamiki, to podgladaj prace innych ... korzystaj ... jesli widzisz, ze scena zyje, porusza sie niemal ... zastanow sie dlaczego tak sie dzieje ... postaraj sie wyłowic, co sprawia, ze ten obrazek zyje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brite Napisano 18 Marzec 2004 Autor Share Napisano 18 Marzec 2004 troszkę rozsunąłem postacie i zmodyfikowałem wyraz twarzy... Tło jest tymczasowe, na pewno coś sie tam pojawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 Mowiac troche mialem na mysli 3-4x tyle co jest obecnie ;) Poza tym ponachylałbym postaci, nieco pomanipulował z ich poza, jest zbyt pionowa i sztywna. Pracuj nad tym dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brite Napisano 18 Marzec 2004 Autor Share Napisano 18 Marzec 2004 heh, wiem co masz na myśli, wolałbyś pewnie, żeby rysunek był szerszy niż wyższy, jako że taki bardziej pasuje do dynamicznej sceny walki... Dzięki za sugestie, mi jednak odpowiada taki układ jaki jest, pionowy, coś pokombinuję aby to urozmaicić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 18 Marzec 2004 Share Napisano 18 Marzec 2004 sproboj pokombinowac troche ze zmarszczkami ekspresyjnymi na twarzy ... wiecej zaglebien ... wiem, ze model mlody jest ... mimo to za malo zlosci na twarzy ... kombinuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brite Napisano 28 Listopad 2004 Autor Share Napisano 28 Listopad 2004 Po dłuugiej przerwie (prawie 9 miesięcy) wróciłem do tego obrazka. Moze teraz uda mi się go skończyć? (wątpię) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 KOleś ma za krótka rekę od barku do łokcia i to znacznie za krótką (bark też mu dziwnie odciąłeś). Dłoń jego lewa jest za mała. Nogi ttyż za krótkie - a przynajmniej zprawiają takie wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brite Napisano 28 Listopad 2004 Autor Share Napisano 28 Listopad 2004 Najwidoczniej jestem koślawy - kontury (postaci po lewej) były zdjęte bezpośrednio z mojej fotki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 faktycznie ta ręka jest źle podmalowana- nie czuć jej głebi , tego zgięcia. To samo tyczy sie lewej dłoni - coś jest źle wykonane - bo przy tej perspektywie to zdaje sie być za mała. I palce smiesznie w tym ustawieniu wyglądają. - z lekka za małe - zwłaszcza 2 ostatnie. Bardzo fajnie zaczyna wygladać postać z prawej strony - zwłaszcza głowa. Pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 no to jest jeszze jedo wyjście - skoro tak wiernie oddałes fotkę - to musiałeś skaszanic cienie i światło - co zaowocowało właśnie tym ze tak postrzegam te błędy - najlepsza rada - dstaw ta pracę na kilka dni i popatrz na niz chłodnym okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Willow Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 Lol, ja myśle ze to wojowniczy niziołek, a oni mają takie krótkie rączki;] Fajny ten demon wymyśliłeś czy też z jakieść referki kożystałeś? (zakładam że nie było go na fotce z toba?:>) Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aduch Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Trochę jeszcze widać jakby było ponaklejane. Ręka z mieczem tego stwora wygląda trochę plastelinowo ale zdaje się być najbardziej przestrzenna. Pozbyłbym się tej czerni w tle oraz niebo w innym kolorze. Niziołek jakoś krzywo patrzy się na wroga (dosłownie). Tak ogólnie zapowiada się ciekawa scena, więc lepiej nie przerywać pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi