Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jak probuje nalozyc material na model, w oknie materiałów (Material Editor) mam Standard, klikam na niebieska kulke po lewej i otwiera sie Material/Map Browser i wchodze do mtl library, daje open i wybieram w katalogu dany material, klikam na niego daje open i...wlasnie i nic sie nie otwiera (jakikolwiek material wybiore) , czyli w mtl library nie pojawia mi sie zaden material (tak jakbym go w ogole nie otworzyla)...co mam zrobic...plis pomocy!!!

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jaki materiał wybierasz? ? masz ustawionego vraya na default? artur noo daj spokoj ;))

Napisano

drewno, materialy sciagalam ze strony http://www.vray-materials.de/all_materials.php;

ogolnie rendery chodza, np szklo sie robi ladnie swiatla, moge nalozyc bitmapy, ale materialu nie..

Napisano

Nie no, ja takie rzeczy to wiem. :P

A próbowałaś wejśc z mtl library, wziąć merge i potem, gdy pojawi się na liście nowy materiał, kliknac dwukrotnie? Wówczas przeniesie się on do material editora i stamtąd nałożysz już na obiekt.

Napisano

tez sie nie laduje.. ale przenioslam sobie materialy bezposrednio do materiallibrary, bez zadnych podfolderow (wczesniej mialam: materiallibrary-->materialy-->drewno-->panele-->no i dopiero moj material)

nie wiem czy to ma sens, no ale teraz dziala, i materialy sie laduja..:)