Gość ant-3d Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Hej Potrzebuje wysadzic pare obiektow w powietrze ale tak aby dany obiekt po wysadzeniu juz nie byl jednym obiektem. Chodzi o to aby jego wyszstkie czesci byly zdetachowane (aby byly kompletnie nie zaleznymi obiektami) ale mialy zachowane swoje klatki animacji wysadzenia. Wie ktos jak??? EDIT: tak, chodzi o 3ds :)
Tomek Kosiorek Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 w maxie 8siem bo tylko taki posiadam robię to tak. Robię model, tnę płaszczyznami ze splajnów tak jak mi się podoba (troszkę roboty) za pomocą procuttera. każdemu kawałkowi nadaje masę jaka mu najbliższa i rozwalam za pomocą reactora- jeśli to ścianka to mały problem, w innych przypadkach metode tę trzeba adoptować do swoich potrzeb np. coś rozwalanego od środka jeśli nie ma wypełnienia można rozsadzić za pomocą innego niewidocznego obiektu itd
Gość ant-3d Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 Wlasnie tak myslalem tylko mamy do wysadzenia pare budynkow, propow i innych rzeczy wiec troche z tym roboty jest. Myslalem ze jakis automat do tego istnieje ktory da mi wlasnie taki wynik jak pisalem.
Tomek Kosiorek Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 chyba cos takiego jest do kupienia- poszukaj na forum bo wydawało mi się, że było o czymś takim w newsach
Bielik93 Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 (edytowane) Wydaj mi sie ze chodzi moze o plugin RayFire Tool. Zobacz co mozna uzyskac Edytowane 4 Kwiecień 2009 przez Bielik93
Gość ant-3d Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Dzieki chlopaki. Troche poogladalem filmikow, troche poczytalem, teraz do big szefa trzeba uderzyc by kupil :D
Shogun 3D Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Tylko pamiętaj: to nie chodzi na 64 bitach.
Leru Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 http://www.mirvadim.com/ wyraźnie jest wersja dla maxa 64bit. Z tym, że PhysX nie działa pod 64bitowym systemem bo najzwyczajniej w świecie nie ma wersji 64bitowej. Ale zamiast tego jest jeszcze reactor.
nemo.biker Napisano 10 Maj 2009 Napisano 10 Maj 2009 (edytowane) a po co ci te klatki? napiszę jak by co. (jeśli jednak klatki można pominąć) z wbudowanych to: PArray / PF Source / PBomb albo jeszcze ProCutter-em + reactorem fracture. no ale pewnie wiesz. :) Edytowane 10 Maj 2009 przez nemo.biker
Bielik93 Napisano 10 Maj 2009 Napisano 10 Maj 2009 nemo.biker Sluchaj stary chyba juz mu sie nie przyda twoja podpowiedz po miesiacu czasu. Wydaje mi sie ze dostal juz wystarczajace odpowiedzi niz Twoje. Moze najpierw wypada przeczytac wszystko trzy razy zeby zrozumiec.
nemo.biker Napisano 10 Maj 2009 Napisano 10 Maj 2009 sory, nie spojrzałem na datę. Ale może komuś innemu się przyda potem przy użyciu opcji szukaj.
Rekomendowane odpowiedzi