Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam wielki problem moze nie bezpośrednio związany z renderingiem a z kodekami a wlasciwie to z brakiem dostępu do nich.

Ostatnio podczas oglądania filmów mialem problemy - obraz dziwnie skakał itp- więc postanowiłem ze odinstaluje wszystkie kodeki które instalowałem. i tak tez zrobiłem po czym zainstalowałem ponownie wymagane kodeki - pomogło, filmy chodzą płynnie i jest ok.

Problem jednak w tym ze nie mam dostępu do nich renderując jakąs animacje w maxie i innych tego typu programach - jednak kodeki są zainstalowane w systemie sprawdzilem to we właściwościach. przyznam się ze jestem lekko załamany bo raczej często zdarza mi sie obrabiac video a w tej sytuacji przychodzi mi na mysl REISTALACJA SYSTEMU ((

aha mowa tu o kodekach divx 5 i xvid

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jesli chodzi o DivX to najprawdopodobniej masz wersje z divx.com co prawda kodek jest w systemie ale nie mozesz kodowac przy jefo uzyciu co do xvida powinien ci go normalnie widziec i kodowac bez problemu. Ja uzywam do kodowania dr. dvix z ich www trial.

Napisano
  • Autor

ale przed odinstalowaniem bylo wszystko dostępne.

tak jak pisałem - odinstalowałem je i ponownie zainstalowałem i teraz nie mogę kompresowac materiału owymi kodekami.

wciąż czekam na pomoc :(

ps a kodek to pełna wersja PRO

bo XVID to wiadomo FREE