zimatom Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 mam wielki problem moze nie bezpośrednio związany z renderingiem a z kodekami a wlasciwie to z brakiem dostępu do nich. Ostatnio podczas oglądania filmów mialem problemy - obraz dziwnie skakał itp- więc postanowiłem ze odinstaluje wszystkie kodeki które instalowałem. i tak tez zrobiłem po czym zainstalowałem ponownie wymagane kodeki - pomogło, filmy chodzą płynnie i jest ok. Problem jednak w tym ze nie mam dostępu do nich renderując jakąs animacje w maxie i innych tego typu programach - jednak kodeki są zainstalowane w systemie sprawdzilem to we właściwościach. przyznam się ze jestem lekko załamany bo raczej często zdarza mi sie obrabiac video a w tej sytuacji przychodzi mi na mysl REISTALACJA SYSTEMU (( aha mowa tu o kodekach divx 5 i xvid Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
Rascal Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Jesli chodzi o DivX to najprawdopodobniej masz wersje z divx.com co prawda kodek jest w systemie ale nie mozesz kodowac przy jefo uzyciu co do xvida powinien ci go normalnie widziec i kodowac bez problemu. Ja uzywam do kodowania dr. dvix z ich www trial.
zimatom Napisano 17 Marzec 2004 Autor Napisano 17 Marzec 2004 ale przed odinstalowaniem bylo wszystko dostępne. tak jak pisałem - odinstalowałem je i ponownie zainstalowałem i teraz nie mogę kompresowac materiału owymi kodekami. wciąż czekam na pomoc :( ps a kodek to pełna wersja PRO bo XVID to wiadomo FREE
Rekomendowane odpowiedzi