kandi Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Witam, Mam taki problem.. mimo iż zaznaczam w zakładce jakiegoś światła Invisible to i tak odbijają się one w lustrze (wielka świecąca kula;p) czy innym materiale , na tle matowych powierzchni jest niewidoczne. Czy byłby ktoś tak miły i wytłumaczył (łopatologicznie proszę) mi jak to naprawić? Załączam przykładową wizke.. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85b9c72d17894d63.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 invisible ukrywa światło w widoku "na wprost". aby ukryć w odbiciach trzeba odznaczyć "afect specular" i "afect reflection" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Czyli innymi słowy sam obiekt jest niewidoczny, ale lustro odbija emitowane przez niego światło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kandi Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2009 Dziękuje za odpowiedzi.. Zrobiłam jak mówiliście, ale teraz to światło się nie obija, bo nie świeci;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi