Skocz do zawartości

Autodesk 3DS Max

Lukasz 88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam właśnie mam zamiar zacząć prace w tym że programie. Mam takie pytanko, a właściwie prośbę o jak najobszerniejsze wyjaśnienie.

Przeglądałem wasze prace w Temacie ukończone projekty 3D i musze powiedziec że są naprawdę suuuper. W zwiazku z tym mam takie pytanko: Czy do tworzenia takich obrazów i grafiki jest coś potrzebne (szkice, własnej roboty które sie potem skanuje itp.) czy w programie sie tworzy wszystko samemu i nie trzeba mieć jakiś umiejętności malarskich bo musze powiedziec że ja osobiście ich nie posiadam.

Bardzo prosze o odpowiedz.

Pozdrawiam i życzę jak najleprzych grafik.

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Coz odpowiedz brzmi tak i nie :D Mozesz sam tworzyc sobie pomoce w postaci blue printow itp ale tez bez tego mozesz jechac na zywca i tworzyc modele postaci pojazdow itp. Tez w necie pelno takich darmowych pomocy wiec niekoniecznie wszystko trzeba robic samemu. Co do umiejetnosci malarskich to znam ludzi ktory te umiejetnosci pomagaja w 3d ale znam takich ktorzy nie maja skilla w tej dziedzinie a robia super prace 3d. Wniosek z tego taki ze jak sie zmusisz to cos fajnego w 3d zrobisz.

Chyba nie do końca rozumiesz czym jest max i w sumie 3D w ogóle. :)

To widać po tym, że założyłeś wątek z samochodem w złym dziale i zadałeś tu trochę dziwne pytanie.

Jesteś zainteresowany 3D, ale interpretujesz to jako 2D. A to przepaść. 2D, to jak rysunek na kartce, płaski, imitujący przestrzeń zabiegami w stylu perspektywa itp. itd.

Natomiast 3D, to w pełni przestrzenny model istniejący jednak nie namacalnie lecz wirtualnie. :)

Myślę, że pół godziny z wikipedią wyjaśni ci sprawę.

Edytowane przez RA