Lukasz 88 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Witam właśnie mam zamiar zacząć prace w tym że programie. Mam takie pytanko, a właściwie prośbę o jak najobszerniejsze wyjaśnienie. Przeglądałem wasze prace w Temacie ukończone projekty 3D i musze powiedziec że są naprawdę suuuper. W zwiazku z tym mam takie pytanko: Czy do tworzenia takich obrazów i grafiki jest coś potrzebne (szkice, własnej roboty które sie potem skanuje itp.) czy w programie sie tworzy wszystko samemu i nie trzeba mieć jakiś umiejętności malarskich bo musze powiedziec że ja osobiście ich nie posiadam. Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam i życzę jak najleprzych grafik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Coz odpowiedz brzmi tak i nie :D Mozesz sam tworzyc sobie pomoce w postaci blue printow itp ale tez bez tego mozesz jechac na zywca i tworzyc modele postaci pojazdow itp. Tez w necie pelno takich darmowych pomocy wiec niekoniecznie wszystko trzeba robic samemu. Co do umiejetnosci malarskich to znam ludzi ktory te umiejetnosci pomagaja w 3d ale znam takich ktorzy nie maja skilla w tej dziedzinie a robia super prace 3d. Wniosek z tego taki ze jak sie zmusisz to cos fajnego w 3d zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Jak sam nie spróbujesz, to się nie przekonasz czy jest to dla Ciebie czy nie. Zacznij od czegoś łatwego (z tutoriala). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz 88 Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 chciałem się po prostu dowiedzieć czy jak nie mam zdolności artystycznych to opłaca się za to w ogóle brać. Ale spróbuje zobaczymy jak to będzie wychodzić. Bo w tym programie obrazy można tworzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aduko Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Jeden program nie wystarczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 (edytowane) Chyba nie do końca rozumiesz czym jest max i w sumie 3D w ogóle. :) To widać po tym, że założyłeś wątek z samochodem w złym dziale i zadałeś tu trochę dziwne pytanie. Jesteś zainteresowany 3D, ale interpretujesz to jako 2D. A to przepaść. 2D, to jak rysunek na kartce, płaski, imitujący przestrzeń zabiegami w stylu perspektywa itp. itd. Natomiast 3D, to w pełni przestrzenny model istniejący jednak nie namacalnie lecz wirtualnie. :) Myślę, że pół godziny z wikipedią wyjaśni ci sprawę. Edytowane 14 Kwiecień 2009 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz 88 Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 wiem dałem tyłka z ta fotka. mój błąd. chciałem sie tylko dowiedzieć czy mogę sie brać za grafikę jeśli nie mam uzdolnień malarskich.... dziś sie zabiorę za to sprawdzę co i jak. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi