Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Kupiłem jakiś czas temu procesor AMD Athlon 64 x2 6400+ 3.1 GHz Black edition więc teraz postanowiłem zobaczyć co można z niego wyciągnąć. Gdzieś czytałem że z tych "czarnych edycji" można dużo w podkręcaniu wyciągnąć więc chciałem spróbować. Wszedłem w BIOS'a do ustawiania taktowania procesora i się bardzo zdziwiłem jak zobaczyłem że w BIOS'ie jest tylko do 3.0 GHz taktowanie. Teraz moje pytanie. Czy żeby to zmienić muszę nowszego BIOS'a zainstalować czy wymienić płytę główną ?? Moja płyta to "MSI K9N4 Ultra"

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Mi się wydaje że płyta nie zbytnio dużo do"gadania" podczas podkręcania.

Tia na pewno, a całe podkręcanie odbywa się przy użyciu notatnika i to nie tego systemowego ;). Nawet jeśli dostaniesz modyfikowany BIOS to i tak płyty mają przecież swoje ograniczenia i w najlepszym przypadku płyta zastopuje start, a najgorszym wiadomo.

Edit : Wywód mnie urwało ;).

Najczęściej dochodzi do tych najgorszych właśnie przy kręceniu przez pominięcie BIOSU, a z tego co się orientuję ta płyta do najlepszych nie należy w kwestii OC.

Edytowane przez La R

Napisano

No wiadomo żartujemy sobie:p.

Śmieszne sprawa - wczoraj się mądrzyłem, a dziś płyta mi nie wystartowała, restart i dostałem komunikat Overlocking Failed na nie kręconym systemie O_o...hehe...he.

Napisano
  • Autor

pasty mam dużo a zresztą i tak podkręcenia wielkiego nie zostawię bo po co mi to :D ?? Na razie wielkich scen nie renderuje więc chcę tylko zobaczyć co wyciągnę. Zresztą chyba w chole*ę nazbieram na nowego kompa jakiegoś z Core i7 8GB Ram'u i kartą dwurdzeniową 2GB :D a tego sprzedam i się nie będę męczył. Dobra dzięki cos pokombinuje z biosem nowym bo płyty chyba nie będę kupował.