Shape84 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Witam, mam pytanie odnośnie Maxa 9. Otóż użycie logarithmic exposure powoduje "zamulanie" obrazu nawet przy zmianie ustawień. Jestem nowym userem Maxa ale wydaje mi się to dziwne, ponieważ w wersji 8 było ok. Być może coś jeszcze trzeba skonfigurować? Załączam przykład: no exposure log exposure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
al3r Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 Trudne pytanie, bo wszystko wskazuje że posiadasz wiedzę, pracowałeś w maxie 8 i korzystałeś z log. exposure. Jak dla mnie powinno działać tak samo. Jeżeli ustawienia kontrastu i skali nie działają, to może kwestia zaznaczenia opcji: affect Indirect only, bądź Exterior daylight. No nic zaciekawił mnie ten problem i jak się domyślam próbowałeś już wszystkiego. Ciekawe co inni na to powiedzą. Jak byś go rozwiązał bez niczyjej pomocy to napisz jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponciusz Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 spróbuj oświetlić scenę, przypuszczam iż masz ja teraz na default light Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi