Napisano 5 Maj 200915 l Generalnie nie mam problemu z tym programem ponieważ go jeszcze nie mam, ale chciałbym się zapytać czy uważacie, że Elements jest wystarczający dla webdesignera w małej firmie? Chodzi głównie o przygotowanie wstępnego projektu strony dla klienta, proste ikony itp. Wiem, że elements nie ma funkcji optymalizacji grafiki dla web, slice`ów itp. ale to akurat nie jest mocno potrzebne.
Napisano 5 Maj 200915 l Ja używając od kilku lat Photoshopa normalnego spróbowałem się przesiąść na Elements. Wg. mnie nie ma sensu oszczędzać. Elements jest dużo mniej fajny w obsłudze (a niby to to samo), okrojony z wersji, które wydają się być zbędne - ale czasami okazują się być nieodzowne. Moja rada jest taka: Weź sobie cały pakiet CS4 w leasing. Dla małej firmy pakiet starcza by dwie osoby mogły projektować stronę (photoshop + fireworks).
Napisano 5 Maj 200915 l Elements jest dobry do obróbki zdjęć na naszą klasę...ale stronki to chyba raczej niee...o_O
Napisano 10 Maj 200915 l Jak chcesz oszczędzić, to lepiej wybrać tańszy od PSa program. Corela chociażby. Mozna się przyzwyczaić a nie jest drogi w wersji OEM.