Gość kakaku Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 Mam pytanie do książki w tytule. Czy ktoś miał z nią styczność i czy jest dobrze opisane techniki renderingu i do jakiego jest to programu, czy do 3ds maxa , blendera czy mayi... bo nigdzie tego nie moge znaleść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYmek Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 Mam pytanie do książki w tytule. Czy ktoś miał z nią styczność i czy jest dobrze opisane techniki renderingu i do jakiego jest to programu, czy do 3ds maxa , blendera czy mayi... bo nigdzie tego nie moge znaleść. Ta książka nie dotyczy żadnego programu w szczególności. Opisuje teorie koloru, światła oraz technik renderingu i kompozycji w filmie animowanym. Jest tam też parę akapitów o kompozycji kadru, scenariuszu czy w ogóle strategii robienia własnego filmu. Nie ma tam bardzo technicznych opisów, ale to klasyk porządkujący szeroko pojęte podstawy. Godne polecenia. Tutaj strona oryginału. pozdr, skk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 z tego co sie orinetuje to wydanie pierwsze jest o wiele lepsze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 5 Maj 2009 Share Napisano 5 Maj 2009 Kurcze, nie pamietam ktora edycje, ale mialem ta ksiazke w lapach przez chwile jak znajomy przyniosl do studia. Wg mnie tez godna polecenia. Duzo teorii odnoszacej sie do generalnych technik. Nie znajdziesz tam "Tu wstawiamy vray light o wartosci 20", raczej wiedze ktora pozwoli na samodzielne dojscie do tego jakie swiatlo wstawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fanuc Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 BARDZO CHĘTNIĘ ODKUPIĘ KSIĄŻKĘ "CYFROWE OŚWIETLENIE I RENDERING" Wyd. II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FiK_ Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 Podobnie jak kolega wyżej, bardzo chętnie odkupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 mam na sprzedaz tylko "animacje od podstaw" 2 razy uzywana, lezy na pułce teraz:P http://helion.pl/ksiazki/3ds-max-9-animacja-3d-od-podstaw-joanna-pasek,max9pr.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi