Skocz do zawartości

Cyfrowe oświetlenie i rendering. Wydanie II- książka

Gość kakaku

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kakaku

Mam pytanie do książki w tytule. Czy ktoś miał z nią styczność i czy jest dobrze opisane techniki renderingu i do jakiego jest to programu, czy do 3ds maxa , blendera czy mayi... bo nigdzie tego nie moge znaleść.

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Mam pytanie do książki w tytule. Czy ktoś miał z nią styczność i czy jest dobrze opisane techniki renderingu i do jakiego jest to programu, czy do 3ds maxa , blendera czy mayi... bo nigdzie tego nie moge znaleść.

Ta książka nie dotyczy żadnego programu w szczególności. Opisuje teorie koloru, światła oraz technik renderingu i kompozycji w filmie animowanym. Jest tam też parę akapitów o kompozycji kadru, scenariuszu czy w ogóle strategii robienia własnego filmu. Nie ma tam bardzo technicznych opisów, ale to klasyk porządkujący szeroko pojęte podstawy. Godne polecenia.

Tutaj strona oryginału.

pozdr,

skk.

Kurcze, nie pamietam ktora edycje, ale mialem ta ksiazke w lapach przez chwile jak znajomy przyniosl do studia. Wg mnie tez godna polecenia. Duzo teorii odnoszacej sie do generalnych technik. Nie znajdziesz tam "Tu wstawiamy vray light o wartosci 20", raczej wiedze ktora pozwoli na samodzielne dojscie do tego jakie swiatlo wstawic.