Napisano 5 Maj 200915 l Mam pytanie do książki w tytule. Czy ktoś miał z nią styczność i czy jest dobrze opisane techniki renderingu i do jakiego jest to programu, czy do 3ds maxa , blendera czy mayi... bo nigdzie tego nie moge znaleść.
Napisano 5 Maj 200915 l Mam pytanie do książki w tytule. Czy ktoś miał z nią styczność i czy jest dobrze opisane techniki renderingu i do jakiego jest to programu, czy do 3ds maxa , blendera czy mayi... bo nigdzie tego nie moge znaleść. Ta książka nie dotyczy żadnego programu w szczególności. Opisuje teorie koloru, światła oraz technik renderingu i kompozycji w filmie animowanym. Jest tam też parę akapitów o kompozycji kadru, scenariuszu czy w ogóle strategii robienia własnego filmu. Nie ma tam bardzo technicznych opisów, ale to klasyk porządkujący szeroko pojęte podstawy. Godne polecenia. Tutaj strona oryginału. pozdr, skk.
Napisano 5 Maj 200915 l Kurcze, nie pamietam ktora edycje, ale mialem ta ksiazke w lapach przez chwile jak znajomy przyniosl do studia. Wg mnie tez godna polecenia. Duzo teorii odnoszacej sie do generalnych technik. Nie znajdziesz tam "Tu wstawiamy vray light o wartosci 20", raczej wiedze ktora pozwoli na samodzielne dojscie do tego jakie swiatlo wstawic.
Napisano 24 Maj 201113 l mam na sprzedaz tylko "animacje od podstaw" 2 razy uzywana, lezy na pułce teraz:P http://helion.pl/ksiazki/3ds-max-9-animacja-3d-od-podstaw-joanna-pasek,max9pr.htm