Napisano 13 Maj 200915 l Chciałabym zrobić muszle koncertową, i do tego wykorzystałam 1/4 kuli... po ustawieniu świateł nadal nie oświetla mi środka. Nie mam pojęcia dlaczego... może mi ktoś coś doradzić;)!!!
Napisano 13 Maj 200915 l Sprobuj zaznaczyc wszystkie polygony (w trybie edycji polygonow w modyfikatorze Edit-Poly) tej kuli i kliknac przycisk invert czy jakos tak - moze pomoze :)
Napisano 13 Maj 200915 l Wydaje mi sie ze nie chodzi o oswietlanie zaznacz kule edit polly zaznaczy polygony i daj "flip"
Napisano 13 Maj 200915 l pomogło:), ale tylko w jedną strone... teraz od środka jest oświetlone, lecz od zewnątrz ciemność... i co teraz?
Napisano 13 Maj 200915 l A kula ma jakas grubosc czy po prostu dales sphere i ustawiles zechcesz 1/4 kuli jesli tak to poprosyu ndaj modyfikator shell
Napisano 13 Maj 200915 l kurcze... pojawił mi się nowy problem... chyba niechcący coś zmieniłam a konkretnie to to, że obiekt mogę przesówać ale tylko w dwóch płaszczyznach... jak klikam na przycisk "select and move" to nie wyskakuje mi tak jak to było kiedyś strzałki na osiach x y z... Wiem że to może głupota ale może ktoś wie co się stało? Z góry dziekuje za pomoc.