fantom15 Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 Witam, mam dosc duzy problem z Maxem. Dzisiaj zainstalowalem sobie go w wersji 2009 no i od razu sa problemy. Tworze sobie zwykly obiekt, jak cylidner, no a tutaj mi sie jakies chore edge's tworza jak na obrazku Ciekawostka jest to, ze one nie istnieja tzn. nie moge ich modyfikowac, tak jak by to byl blad graficzny. A jak juz jestesmy przy modyfikacji to nie zaleznie co chce wybrac, vertex, edge etc. po kliknieciu na dana rzecz nie pokazuje mi sie ze zostala ona wyrana przez co nie wiem dokladnie co modyfikuje. Zwykle by sie podswietlilo na czerwono a tutaj lipa. Nie wiem co jest nie tak, Max jest swiezo zainstalowany (przeinstalowywalem go dwa razy jak by ktos pytal ;) ). Jakies propozycje jak to naprawic ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 Najkrócej, to musisz wyłączyć w opcjach wyświetlania obrazu (najpewniej DirectX) wyświetlanie trójkątów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantom15 Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 A moglbys przyblizyc lokalizacje ? Bo szukam ale nic mi sie w oczy nie rzuca (albo juz zmeczony jestem) :) Edit: znalazlem. Wylaczylem i nadal to samo :( Edit2: Juz dziala :) trialange musza byc wlaczone natomiast opcja Use Chached D3DXMeshes musi byc odznaczona ;) . Dzieki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi