Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam, mam problem z texturowaniem, jak prubuje zalozyc texture odrazu wywala mi xsi do windowsa, robie restart xsi i texturowanie dziala normalnie, moze ktos sie z tym spotkal lub zna jakas zlota metode na taki problemik.

dodam ze soft jest w wersji 7 dziala na vista home edition na komputerze

dual core e5200 2,5ghz 2gb ramu, nvidia 9500 gt

z gory dzieki

pozdr..

Edytowane przez a3stract

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No podobnież takie rzeczy się dzieją czasem na kartach nvidi... i pewnie nie powiem nic oryginalnego, ale update powinien pomóc, xsi do 7.01 i sterowniki grafy do najnowszej wersji, bo jak masz jakieś starsze to niedobrze - trochę trwało zanim się wzajemnie zgrały (sterowniki z nowym xsi)

Napisano
  • Autor

faktycznie po zainstalowaniu nowych sterow do karty problem zniknął , zainstalowalem stery w wersji 185.85 i smiga az tylko bez upg.

Swoja droga zal mi softimage (autodeska tfuu), ze wypuszczaja soft, ktory nie jest kompatybilny i trzeba czekac na poprawki sterow. W robocie xsi w wersji 5 foundation spod reki softimage na karcie ati dziala wrecz wysmienicie (a podobno ati i xsi sie nie lubia:D), natomiast trial 7-ki w smierdzacych lapach autodesku wywala sie dosyc czesto, zostawiajac za soba jedynie smrod recoveru, ktory nie powinien miec miejsca i co lepsze ma to miejsce na maszynie ktorej wartosc porownywalna jest z uzywanym samochodem dobrej klasy..........

pozdr..

Edytowane przez a3stract

Napisano

Hmm a wydawało mi sie ze 7 bylo jeszcze od softimaga pod avidem :) dopiero 7.5 calkiem od autodeska :) czyżbym sie mylił ?