a3stract Napisano 14 Maj 2009 Napisano 14 Maj 2009 (edytowane) witam, mam problem z texturowaniem, jak prubuje zalozyc texture odrazu wywala mi xsi do windowsa, robie restart xsi i texturowanie dziala normalnie, moze ktos sie z tym spotkal lub zna jakas zlota metode na taki problemik. dodam ze soft jest w wersji 7 dziala na vista home edition na komputerze dual core e5200 2,5ghz 2gb ramu, nvidia 9500 gt z gory dzieki pozdr.. Edytowane 9 Styczeń 2013 przez a3stract
streaker Napisano 16 Maj 2009 Napisano 16 Maj 2009 No podobnież takie rzeczy się dzieją czasem na kartach nvidi... i pewnie nie powiem nic oryginalnego, ale update powinien pomóc, xsi do 7.01 i sterowniki grafy do najnowszej wersji, bo jak masz jakieś starsze to niedobrze - trochę trwało zanim się wzajemnie zgrały (sterowniki z nowym xsi)
a3stract Napisano 17 Maj 2009 Autor Napisano 17 Maj 2009 (edytowane) faktycznie po zainstalowaniu nowych sterow do karty problem zniknął , zainstalowalem stery w wersji 185.85 i smiga az tylko bez upg. Swoja droga zal mi softimage (autodeska tfuu), ze wypuszczaja soft, ktory nie jest kompatybilny i trzeba czekac na poprawki sterow. W robocie xsi w wersji 5 foundation spod reki softimage na karcie ati dziala wrecz wysmienicie (a podobno ati i xsi sie nie lubia:D), natomiast trial 7-ki w smierdzacych lapach autodesku wywala sie dosyc czesto, zostawiajac za soba jedynie smrod recoveru, ktory nie powinien miec miejsca i co lepsze ma to miejsce na maszynie ktorej wartosc porownywalna jest z uzywanym samochodem dobrej klasy.......... pozdr.. Edytowane 9 Styczeń 2013 przez a3stract
wizz Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 Hmm a wydawało mi sie ze 7 bylo jeszcze od softimaga pod avidem :) dopiero 7.5 calkiem od autodeska :) czyżbym sie mylił ?
Rekomendowane odpowiedzi