Napisano 17 Maj 200915 l Witam !! kilka dni temu kolega zakładał podobny temat i nie uzyskał do niego pomocy. Koledzy z forum pisali aby usunąć jeden z plików i usuwaliśmy go jednak nie poskutkowało. Proszę o pomoc.
Napisano 17 Maj 200915 l Brak ikon w sensie, że brakuje ich na pasku narzędzi czy chodzi o ikony przy osiach wspołrzednych we viewportach jakie pojawiaja sie podczas wyboru ktorejść z funkcji?
Napisano 17 Maj 200915 l A próbowaliście klikać prawym klawiszem myszy na tym ikonowym menu, wybrać customize i w oknie które się pojawia w menu toolbars(nie jestem na 100% pewien czy ta zakładka odpowaiada za te ikony ;D ) dać reset ? Oczywiście jeśli chodzi o ikony na pasku.
Napisano 17 Maj 200915 l Autor nie ma ikon tych strzałek, trójkąta i tej kuli do obracania, czyli te w wievportcie. no zas nie bierz nas za takich półgłówków :) "x" nic nie zmienia. Jeżeli chodzi o Customize user interface, to kolega twierdzi, że wszystko resetował. a w Preferences nie trzeba coś pogrzebac ?
Napisano 18 Maj 200915 l Customize->Preferences->Zakładka Gizmos:Transform Gizmos: zaznaczone ON i Show Axis Labels
Napisano 18 Maj 200915 l dariush przetestowałem Twoją metode ale nic nie pomogło... były już zaznaczone odznaczałem i zaznaczałem ponownie ale bez rezultatów...
Napisano 18 Maj 200915 l tylko tych 3 nie ma a reszta normalnie czy całego main toolbara ? ja tez czasami mam taki problem i wygląda to tak ze znikają ikonki ale miejsce na nie jest tylko ze puste , u ciebie tez tak? i żeby to naprawić idę w customize -> load custom ui scheme -> i laduje DefaultUI.ui i jest ok