Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam 19 lat, interesuje sie informatyką i grafiką, od października będe studiował informatykę. Prosze podpowiedzcie mi jakim programem najlepiej zająć się i opanowac go perfekcyjnie żeby w przyszłości móc wykonywac zawód grafika komputerowego lub grafika 3d.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 770
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jakim chcesz. W zasadzie jezeli bedziesz dobry w tym co robisz, firma sama dostosuje sie pod twoje wymogi. Do wyboru masz bardzo wiele opcji. Kazde z nich ma swoje wady i zalety. Nie da sie tak po prostu okreslic.

Napisano

a jakie programy polecacie? na jakich najlepiej się uczy? chodzi mi o grafikę 3d. Lepiej darmowy czy płatny?

Napisano

A na jaki Cie stac? Jako przyszly student masz ten plus, ze wiekszosc komercyjnego oprogramowania bedziesz mogl kupic o wiele taniej. Warto to wykorzystac bo pracujac jako grafik i tak predzej czy pozniej kupno oryginalu Cie czeka. Co do tego ktory program kupic to pytanie o to na forum jest troche bezcelowe. Tak jak pisal Traitor kazdy ma plusy i minusy. Jeden od razu Ci sie spodoba, drugiego nie scierpisz. Kazdy odpowie inaczej i wiele z tego typu dyskusji raczej nie wyniesiesz. Sciagnij po prostu wersje demo kazdego z tych programow i sprawdz je we wlasnym zakresie.