Napisano 27 Maj 200915 l Witam. Mam bipeda połączonego ze skórą. Jak mogę zmniejszyć tak żeby biped zmniejszył się razem ze skórą. Próbuję zmniejszać, ale mogę tylko albo skórę albo szkielet. Chcę do sceny wkleić (merge) i tam dopasować do rozmiaru do sceny.
Napisano 27 Maj 200915 l to jest ptoblem, sproboj zlinkowac do dummiego i skure i bipeda, albo samego bipeda i dummiego skalowac. jak nie to musisz jeszcze raz zrigowac, sam sie z tym ostatnio uzeralem i tak sie skonczylo pozdro
Napisano 27 Maj 200915 l moze to nie bedzie rozwiązanie o które pytasz ale moze po prostu zgrupuj i zeskaluj scenę do bipedka? ;)
Napisano 27 Maj 200915 l Autor Grupowanie nic nie daje. Obecnie robie tak. Otwieram bipeda i ustawiam w Customize/Uni setup jakąś skale. Potem otwieram scenę i importuje bipeda. Jesli jest za duży to wchodzę z powrotem do maxa z bipedem i zmieniam skale w unit setup. Zapisuję i znów importuje do sceny i patrzę czy się zgadza wymiar. I tak do skutku, ale to jest trochę wkurzające. Może jest jakiś prosty sposób.
Napisano 29 Maj 200915 l tips z tego tematu :http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=56966 czyli: 1. w rolecie skina - advanced parameters - zapisac envelopy 2. wywalić skina. 3. zaznaczyć postać razem z bipedem i przeskalować do pożądanej wielkości (pivot postaci musi byc w miejscu głównego obiektu bipeda - defaultowo bip01). 4. nalozyc skina i dodac kosci bipeda 5. w rolecie skina - advanced parameters - wczytać envelopy