phatum32 Napisano 28 Maj 2009 Share Napisano 28 Maj 2009 (edytowane) siemanko, mam poprosila mnie o zrobienie naszego duzego pokoju z kilkoma zmianami ale niewielkimi ... wypoczynek i takie tam, postanowilem wziac sie do pracy i zrobic. Co sadzicie o tym ?? i co mozna jeszcze dodac ? moze cos zmienic ?? czekam na komentarze. Oczywiscie nie patrzcie na rzeczy typu FG bo na tym sie nie skupiam narazie, mowcie ewentualnie jakie materialy mozna pozmieniac Edytowane 20 Czerwiec 2009 przez phatum32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 28 Maj 2009 Share Napisano 28 Maj 2009 1 Zmienl bym kadr . 2 Poprawil zaslone ktora zabardzo przeswituje. 3 Lustro wyglada jak przejscie do drugiego pokoju. 4 Polka na scianie wyglada jak by latala. To bedzie jak narazie tyle Powodzenia pozdro ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Karnisz krzywy.. p.s. a poprzedni pokój skończyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 29 Maj 2009 Autor Share Napisano 29 Maj 2009 skonczylem ... ten pokoj racze nie pojdzie do FW bo to bardziej praca dla mnie ale moze ;d karnisz nie jest krzywy nie wiem gdzie ty to widzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 nie podoba mi się to prześwietlenie i ekran telewizora... za jasny... ten obrazek i półka wisząca na ścianie też mi coś nie pasi. a po za tym to zmieniłbym perspektywe. powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Prześwietlone troszku. Światło które pada na podłogę jest tak intensywne że nie widać tam paneli. To się nie zdarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 29 Maj 2009 Autor Share Napisano 29 Maj 2009 spoko popoprawiam te rzeczy ktore mi powiedzieliscie ;p sprobuje sam jakiegos kwiata trzepnac bo w koncu i tak przyjdzie na to czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 31 Maj 2009 Autor Share Napisano 31 Maj 2009 siemanko ... ie robilem rslinki bo nie dalem rady. Na evermotionie jest niby tutorial jak zrobic ale ie wyswietlaja sie obrazki i jest kaszanka. Dorobilem obrazek za oknem i wiecej materialow, narazie taki render jeszcze jutro,albo niedlugo dodam jeden. Co sadzicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 31 Maj 2009 Share Napisano 31 Maj 2009 Drzwi balkonowe słabe. Szczególnie klamka zrobiona z zaledwie dwóch boxów ;/ A tak poza tym to upek na plus :) szczególnie kompozycja kadru ciekawsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 31 Maj 2009 Autor Share Napisano 31 Maj 2009 nie dwa boxy tylko jeden i tam extrudy chamfery itd. z drzwiami pokombinuje, zobacze na necie jakies i sprubuje. Myslalem ze nie dam rady z wypoczynkiem ale chyba tak zle nie jest nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 Nieno, render 2 jest lepszy od rendera nr.1 . Nawet dobrze ci wyszedł ten widok na zewnątrz :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 siema widzę że nie próżnujesz, ale materiał klosza lampy, miski , zbyt prześwitujące firanki, materiał i nieproporcjonalnie wysokie drzwi balkonowe. Popraw, będzie fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2009 dzrzwi balkonowe dobre bo sam mam takie w domu, ogolnie jest to moj duzy pokoj wiec wymiary dobre bo wlasnorecznie mierzone... co do materialow to poprawie, a moze dac drewniane ramy od okien ??, dzieki za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2009 witam po dluzszej przerwie ... nie mialem zbytnio czasu nic poprawic wiec daje tylko malego upa i chcialem sie zapytac czy drewniane oprawy od okien moga byc ?? zmienilem takze kolor scian i materialy ktore wczesniej niepasowaly, dodalem jakes plytki na szafce stojacej i to tyle ... co teraz myslicie ?? Sory ... znowu firanki nie poprawilem ;/ poza tym bede ja chyba musial zmienic na takie zaslony po bokach bo mam tak chciala ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 O wiele lepiej popraw to polke na sciane b lata nie ma zadnego zaczepu do sciay i balustrade na balkonie. Widac ze jest to blok i ze jest dosc wysoko. Plytki deszcz slaba balustrada i lecisz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2009 mam taka sama polke w domu i ona trzym sie na takich nie wiem jak to powiedziec, w sciene sie najpierwcos tam wkladalo a potem tylko polke na to i te druciki na ktorych ona wisi sa w srodku tej polki, co do balustady oczywysci poprawie ;d wygalada troche beznadziejnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Witam po bardzo dlugiej przerwie spowodowanej karą na kompa i poprawianiem ocen na koniec roku ;p daje taki maly up z tymi balustradami, zaslon nie zmieniam i to chyba tyle ... slaby render bo dwa razy przy wiekszych ustawieniach wyskoczyl mi blad, na szczescie pracke zapisalu mi automatycznie ... wiecie co to moze byc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 ile masz ramu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2009 2gb a co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2009 ja nie moge ... przy prawie kazdym renderwoaniu wywala mnie do windowsa ;/ co to moze byc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 heh Ta zasłowa wygląda jakby byla pocięta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2009 nie jest pocieta ;p tylko sie tak wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 18 Czerwiec 2009 Share Napisano 18 Czerwiec 2009 Wywalenie całego MAX'a może być spowodowane przeciążeniem, jakie sprowadza on na twojego kompa. Jeśli rędzisz w V-ray'u, wejdź w ustawienia rendera, następnie zakładkę "settings" i tam "V-ray:: System" O tu: I tam pobaw się ustawieniami "Raycaster parms". Są to opcje określające, jak bardzo komputer wysila się przy renderingu. Z tego co mi wiadomo nie ma to wpływu na jakość końcowego obrazu, jednak może wpłynąć na czas liczenia. Im większe wartości, tym render przebiegnie szybciej, ale zbyt duża wartość spowoduje niestabilną pracę komputera a nawet może wywalić całego Maxa albo zawiesić kompa. W Twoim przypadku spróbuj zmniejszyć trochę te wartości... Policzy może chwilę wolniej, ale przynajmniej pewnie ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 19 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2009 nie renderuje w v-rayu "ALE" zmienialemostatnio cos wlasnie w ustawieniach. Dotyczylo to memory card. Zmienialem wlasnie na wieksza wartosc i wtedy jak renderowalem zaczelo wywalac ;/ musze zmniejszyc ;p dzieki za pomoc szysia. Sprobuje wyrenderowac jeszcze raz, ale teraz lece na zakonczenie roku ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 19 Czerwiec 2009 Share Napisano 19 Czerwiec 2009 Hehe :) Ja miałem wczoraj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2009 (edytowane) witam wszystkich ... to byl rzeczywiscie ten problem wiec teraz wziolem wieksze ustawienia i wyrenderowalo sie na spokojnie tylko musze jeszcze pokombinowac zeby tych plam ie bylo ... co o tym sadzicie ?? moze cos zmienic ?? wiem ze musze kolor listw przypodlogowych zmienic na bardziej podobny do paneli ... Edytowane 20 Czerwiec 2009 przez phatum32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 półka z telewizorem wyszła naprawdę pięknie, ale to drewno okien i drzwi balkonowych... strasznie mi coś tutaj nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 rzeczywisci cos jest nie tak .. poprawie oczywiscie to drewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi