Skocz do zawartości

Duzy pokoj - up

phatum32

Rekomendowane odpowiedzi

siemanko, mam poprosila mnie o zrobienie naszego duzego pokoju z kilkoma zmianami ale niewielkimi ... wypoczynek i takie tam, postanowilem wziac sie do pracy i zrobic. Co sadzicie o tym ?? i co mozna jeszcze dodac ? moze cos zmienic ?? czekam na komentarze. Oczywiscie nie patrzcie na rzeczy typu FG bo na tym sie nie skupiam narazie, mowcie ewentualnie jakie materialy mozna pozmieniac

pokoj5.jpg

Edytowane przez phatum32

• Odpowiedzi 27
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

1 Zmienl bym kadr .

2 Poprawil zaslone ktora zabardzo przeswituje.

3 Lustro wyglada jak przejscie do drugiego pokoju.

4 Polka na scianie wyglada jak by latala.

To bedzie jak narazie tyle

Powodzenia pozdro ;]

nie podoba mi się to prześwietlenie i ekran telewizora... za jasny... ten obrazek i półka wisząca na ścianie też mi coś nie pasi. a po za tym to zmieniłbym perspektywe.

powodzenia.

Gość szysia565

Prześwietlone troszku. Światło które pada na podłogę jest tak intensywne że nie widać tam paneli. To się nie zdarza.

siemanko ... ie robilem rslinki bo nie dalem rady. Na evermotionie jest niby tutorial jak zrobic ale ie wyswietlaja sie obrazki i jest kaszanka. Dorobilem obrazek za oknem i wiecej materialow, narazie taki render jeszcze jutro,albo niedlugo dodam jeden. Co sadzicie ??

pokoj7photoshop.jpg

Gość szysia565

Drzwi balkonowe słabe. Szczególnie klamka zrobiona z zaledwie dwóch boxów ;/ A tak poza tym to upek na plus :) szczególnie kompozycja kadru ciekawsza.

witam po dluzszej przerwie ... nie mialem zbytnio czasu nic poprawic wiec daje tylko malego upa i chcialem sie zapytac czy drewniane oprawy od okien moga byc ?? zmienilem takze kolor scian i materialy ktore wczesniej niepasowaly, dodalem jakes plytki na szafce stojacej i to tyle ... co teraz myslicie ??

pokoj11.png

Sory ... znowu firanki nie poprawilem ;/ poza tym bede ja chyba musial zmienic na takie zaslony po bokach bo mam tak chciala ;p

mam taka sama polke w domu i ona trzym sie na takich nie wiem jak to powiedziec, w sciene sie najpierwcos tam wkladalo a potem tylko polke na to i te druciki na ktorych ona wisi sa w srodku tej polki, co do balustady oczywysci poprawie ;d wygalada troche beznadziejnie

Witam po bardzo dlugiej przerwie spowodowanej karą na kompa i poprawianiem ocen na koniec roku ;p daje taki maly up z tymi balustradami, zaslon nie zmieniam i to chyba tyle ... slaby render bo dwa razy przy wiekszych ustawieniach wyskoczyl mi blad, na szczescie pracke zapisalu mi automatycznie ... wiecie co to moze byc ??

pokoj13.png

Gość szysia565

Wywalenie całego MAX'a może być spowodowane przeciążeniem, jakie sprowadza on na twojego kompa. Jeśli rędzisz w V-ray'u, wejdź w ustawienia rendera, następnie zakładkę "settings" i tam "V-ray:: System" O tu:

29x6r7o.jpg

I tam pobaw się ustawieniami "Raycaster parms". Są to opcje określające, jak bardzo komputer wysila się przy renderingu. Z tego co mi wiadomo nie ma to wpływu na jakość końcowego obrazu, jednak może wpłynąć na czas liczenia. Im większe wartości, tym render przebiegnie szybciej, ale zbyt duża wartość spowoduje niestabilną pracę komputera a nawet może wywalić całego Maxa albo zawiesić kompa.

W Twoim przypadku spróbuj zmniejszyć trochę te wartości... Policzy może chwilę wolniej, ale przynajmniej pewnie ;) Pozdrawiam.

nie renderuje w v-rayu "ALE" zmienialemostatnio cos wlasnie w ustawieniach. Dotyczylo to memory card. Zmienialem wlasnie na wieksza wartosc i wtedy jak renderowalem zaczelo wywalac ;/ musze zmniejszyc ;p dzieki za pomoc szysia. Sprobuje wyrenderowac jeszcze raz, ale teraz lece na zakonczenie roku ;d

witam wszystkich ... to byl rzeczywiscie ten problem wiec teraz wziolem wieksze ustawienia i wyrenderowalo sie na spokojnie tylko musze jeszcze pokombinowac zeby tych plam ie bylo ... co o tym sadzicie ?? moze cos zmienic ?? wiem ze musze kolor listw przypodlogowych zmienic na bardziej podobny do paneli ...

pokoj16.png

Edytowane przez phatum32