Napisano 31 Maj 200915 l witam, jak mogę wykonac taką teksture ,jak na zdjeciu żaluzje? Juz 10 razy czytam ta durna biblie maksa i nic :/ chodzi mi o to, że w jednym miejscu przeswit jest wiekszy a w innym nie, trzeba zmiksowac materiały ale po nieudanych probach nie wiem jak... prosze o pomoc Mam nadzieje, ze nie popełniam plagiatu czy czegos.. ;P wizka znaleziona i podoba sie bardzo.
Napisano 31 Maj 200915 l Musisz zrobić mapę w skali szarości i wstawić ją w slocie "Opacity" (im ciemniej na mapie, tym bardziej przezroczysty będzie materiał w danym miejscu)
Napisano 31 Maj 200915 l Autor Dzieki bardzo. ktos mi napisał o translucenty, ale nie wiem na jakiej zasadzie to działa. Edytowane 31 Maj 200915 l przez plug
Napisano 1 Czerwiec 200915 l Opcja Transluency jest w materiale "2SidedMaterial" w vrayu i byłoby superextra do tego zastosowania. Zwykły materiał nie da tego efektu. Zrobioną mapkę umieszczasz właśnie tam. Ale warunek - używasz vraya. Pewnie maxwellowcy i mentalowcy też mają coś takiego, ale niech oni zabiorą głos. :D